Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
ΟΧΙ στη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος

Η ΟΒΣΑ και η ΟΕΒΕΑ καταγγέλλουν την επιχείρηση διάσπασης με τη δημιουργία μιας ακόμη Ομοσπονδίας στο χώρο των ΕΒΕ στην Αττική

Την προσπάθεια διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο των ΕΒΕ, «με τη δημιουργία ομοσπονδίας - σφραγίδας στο χώρο της Αττικής, με πρωτεργάτες τους "συναδέλφους" Ν. Σκορίνη και Δ. Ευφραιμίδη, γνωστά στελέχη της παράταξης ΑΣΚΕΥΕ (ΣΥΝ) και τον πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Μότσο, στέλεχος της ΠΑΣΚΕΒΕ», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Ανάλογη παρέμβαση κάνει και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Αθήνας (ΟΕΒΕΑ), η οποία τονίζει ότι ενέργειες όπως η ίδρυση νέας συνδικαλιστικής οργάνωσης με τίτλο «Ομοσπονδία μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Αττικής» μόνο κακό μπορούν να κάνουν στο συνδικαλιστικό κίνημα «με την αποδυνάμωση των ήδη υπαρχουσών Ομοσπονδιών στον ίδιο γεωγραφικό και επαγγελματικό χώρο». Η ΟΕΒΕΑ επισημαίνει ότι «ήδη μέρος των σωματείων της νέας Ομοσπονδίας ανήκαν ή ανήκουν ακόμη και σήμερα στη δύναμη της Ομοσπονδίας μας».

Στη δική της ανακοίνωση, η ΟΒΣΑ τονίζει ότι τα συγκεκριμένα συνδικαλιστικά στελέχη «επιδιώκουν με αυτή την ενέργεια την εκλογή τους στο επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ και την αναρρίχησή τους στα ανώτερα κλιμάκια του συνδικαλιστικού κινήματος» και το κάνουν αυτό «σε μια περίοδο που η επίθεση στους μικρούς ΕΒΕ από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση, το μεγάλο κεφάλαιο εντείνεται και είναι απαραίτητη όσο ποτέ η ενότητα και ο αγώνας για την απόκρουσή της».

Η ΟΒΣΑ επισημαίνει ότι στις πρόσφατες αρχαιρεσίες σωματείων και Ομοσπονδιών καταδικάστηκε από χιλιάδες ΕΒΕ η συμβιβαστική - υπονομευτική πολιτική που πρεσβεύουν οι ιδρυτές της Ομοσπονδίας. Προσθέτει ότι στην Αττική «δραστηριοποιούνται 6 Ομοσπονδίες ΕΒΕ με χιλιάδες συνδικαλισμένα μέλη, όπου μέσα από αυτές μπορούσαν να εκφραστούν συνδικαλιστικά αυτοί οι "συνάδελφοι"».

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η υπό ίδρυση διασπαστική Ομοσπονδία αποτελείται από επιλεγμένα άμαζα «σωματεία», υπογραμμίζει ότι γίνεται προσπάθεια να αποσπαστούν σωματεία από τις Ομοσπονδίες που ανήκουν τώρα και προσθέτει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια παραβιάζει κατάφωρα και το καταστατικό της ΓΣΕΒΕΕ.

Καταλήγει ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για να αποτύχουν οι διασπαστικές ενέργειες, καθώς εάν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια «το συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι πιο ευάλωτο στη διάβρωση και στον παραγοντισμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η σύσκεψη της ΟΒΣΑ (2024-02-07 00:00:00.0)
Κόντρα στην ενοποίηση των ταμείων (2006-11-25 00:00:00.0)
Σύσκεψη για το ωράριο (2003-07-08 00:00:00.0)
Ολοι στην κινητοποίηση στις 17 Ιούλη (2002-07-13 00:00:00.0)
Καταγγέλλει υπονομευτικές κινήσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ (1999-04-14 00:00:00.0)
Η επιτυχία προϋποθέτει κινητοποίηση όλων (1998-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ