Κυριακή 8 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
«Αβέβαιο το μέλλον των παιδιών μας»

Αγανακτισμένοι οι γονείς των παιδιών

Η αποασυλοποίηση - αν ήταν πραγματική - θα έπρεπε να φέρει ανακούφιση στους γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΠΝΑ).

Ομως με όσα βλέπουν οι γονείς έχουν έρθει σε απόγνωση. Αποκαλυπτικά τα λόγια της Δέσποινας Μανωλοπούλου, μάνας παιδιού στο ΠΝΑ: «Για μένα που είμαι μάνα και για όλους τους γονείς πιστεύω πρόκειται για αβέβαιο μέλλον για τα παιδιά μας. Και τίποτα συγκεκριμένο δεν υπάρχει και ξέρουμε ότι αυτά τα προγράμματα θα τα κάνουν ιδιωτικές εταιρίες. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην εξασφάλιση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ενωση και ξέρουμε ότι αυτά τα προγράμματα έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για 18 μήνες. Μετά τους 18 μήνες τι θα γίνουν τα παιδιά μας; Ποιος θα χρηματοδοτήσει αυτούς τους ξενώνες;».

Πριν από λίγες μέρες, όπως μας είπε η Δ. Μανωλοπούλου, ο διοικητής του ΠΝΑ Στ. Στυλιανίδης κάλεσε τους γονείς και τους είπε να ιδρύσουν σύλλογο γονέων, για να... διεκδικήσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Ενημέρωσε τους γονείς ότι σχεδιάζεται η μεταφορά των παιδιών σε ξενώνες για να αποασυλοποιηθούν, χωρίς όμως να τους ενημερώσει ποιος θα αναλάβει αυτό το έργο και με προσωπικό ή ακόμα και σε ποια περιοχή θα μεταφερθούν τα παιδιά τους.

«Εμείς οι γονείς, υπογραμμίζει η μάνα, θα προσπαθήσουμε να κρατηθούν τα παιδιά μέσα στο νοσοκομείο, να έρθει εξειδικευμένο προσωπικό, να αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος, γιατί εκεί μέσα το προσωπικό και κυρίως το νοσηλευτικό έχει φτύσει αίμα και έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Κι αν το θέμα τους είναι η ταμπέλα ας την αλλάξουν, ας το μετονομάσουν από ψυχιατρείο σε κάτι άλλο. Εμείς οι γονείς είμαστε αγανακτισμένοι με όλο αυτό το χάλι!»

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό του νοσοκομείου, η μάνα υπογραμμίζει ότι οι γονείς είναι πολύ ευχαριστημένοι και κυρίως απ' το νοσηλευτικό, γιατί ιατρικό δεν υπάρχει αρκετό για τη φροντίδα των παιδιών. «Κι όμως, τονίζει, τώρα αυτό το προσωπικό θέλουν να το "πετάξουν". Πραγματικά, ειδικά στο ιατρικό προσωπικό τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ελλείψεις, αυτό το εξειδικευμένο προσωπικό που λένε πως θα υπάρχει στους ξενώνες ας το φέρουν εδώ στο νοσοκομείο».

«Το νοσοκομείο και το προσωπικό του πρέπει να αξιοποιηθούν, καταλήγει η μητέρα. Τα παιδιά μας κοινωνικοποιούνταν και μέσα στο ΠΝΑ. Υπήρχε σινεμά, πήγαιναν τα παιδιά για μπάνιο στη θάλασσα τα καλοκαίρια, στο θέατρο, σε στάδια. Μπορεί να γίνει κοινωνικοποίηση μέσα στον ίδιο το χώρο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χάνονται άδικα ζωές παιδιών με νεοπλασίες (2008-10-10 00:00:00.0)
Σιγή για τους δυο θανάτους στους ξενώνες (2007-02-16 00:00:00.0)
Θύματα... της φροντίδας (2006-06-14 00:00:00.0)
Διαλύουν τη Μονάδα Επειγόντων Περιστατικών (2006-02-17 00:00:00.0)
Εκβιάζουν «συναίνεση» στα σχέδια διάλυσης (2003-10-16 00:00:00.0)
Κλείσιμο και πρόταση «πώλησης της έκτασής του» (2003-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ