Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΗΜΙΤΕΛΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

«ΑΙΝΙΓΜΑ»; «Τι ακριβώς συμβαίνει στην ελληνική οικονομία παρέμεινε αίνιγμα - τουλάχιστον βάσει όσων ακούστηκαν χθες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των πολιτικών αρχηγών. Οι εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση και κυρίως οι αντικρουόμενοι ισχυρισμοί που χαρακτήρισαν τις ομιλίες του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή ουδόλως αποσαφήνισαν τις οικονομικές - και ως εκ τούτου και τις κοινωνικές - παραμέτρους της συγκυρίας... Ακόμη και η απειλούμενη τις τελευταίες ημέρες - εκ μέρους των δύο κομμάτων - «αποκάλυψη της διαπλοκής» έμεινε ημιτελής» (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

Ο ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ... «Αδυναμία και πλήρης αμηχανία χαρακτήρισε τη χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στη Βουλή, ο οποίος περιορίστηκε σε μια ρητορική υπεράσπισης των όποιων επιτευγμάτων στην οικονομία, μην μπορώντας να συντηρήσει το κλίμα συνωμοσιολογίας που καλλιέργησε τις προηγούμενες ημέρες. Υποτονικός, με κακή ψυχολογική διάθεση, σε μεγάλη απόσταση από τις «κορόνες» της Κεντρικής Επιτροπής για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που δήθεν τον καταδίωκαν, αρνήθηκε στο τέλος και το δικαίωμα της απάντησης στην καταιγιστική δευτερολογία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή... Γενική ήταν η εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός έχασε τις εντυπώσεις, αφήνοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιγράψει κατά τρόπο πειστικό τις αδυναμίες της κυβέρνησης» (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ: «Με τη βεβαιότητα της νίκης της ΝΔ ο Κ. Καραμανλής απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά "θα χάσετε, κ. Σημίτη", ενώ με επιχειρήματα κατέδειξε την ενοχή της κυβέρνησης για τη διαπλοκή. Στο διχασμό και την πόλωση κατέφυγε και πάλι ο πρωθυπουργός, η ομιλία του οποίου χαρακτηρίζεται ως ομολογία ήττας» (Από το βασικό θέμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ).

ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ... «Με εξαίρεση ίσως τις αλληλοκατηγορίες για διαπλοκή που έχουν προφανή πολιτική σημασία, η χτεσινή συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή είναι καταδικασμένη να λησμονηθεί σύντομα. Γιατί, βέβαια, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση το μόνο που δεν κατάφεραν είναι να φωτίσουν τα πραγματικά προβλήματα και κυρίως να αναδείξουν τις διαφορετικές πολιτικές που προτείνουν για την αντιμετώπισή τους» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ