Κυριακή 8 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο Λαλιώτης και οι παγετόπληκτοι

Πληροφορούμε τον Κ. Λαλιώτη ότι πάνω από 2.000 οικογένειες παγετόπληκτων αγροτών της επαρχίας Τυρνάβου παραμένουν χωρίς εισόδημα και χωρίς αποζημιώσεις επί ενάμιση και πλέον χρόνο. Απευθυνόμαστε στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ διότι αυτός προσωπικά είχε δεσμευτεί ότι οι παγετόπληκτοι θ' αποζημιωθούν γρήγορα και δίκαια και θα βοηθηθούν να ξανακαλλιεργήσουν τα κτήματά τους, που υπέστησαν ολοκληρωτικές καταστροφές.

Ηταν τότε που οι Τυρναβίτες, μαζί με πολλούς άλλους Θεσσαλούς αγρότες, βρίσκονταν, με τα τρακτέρ τους, στα Τέμπη κι ο Κ. Λαλιώτης, επικεφαλής κλιμακίου στο οποίο συμμετείχαν και οι δυο υφυπουργοί Γεωργίας, επισκεπτόταν την περιοχή και υποσχόταν ότι η κυβέρνηση θα μεριμνήσει να επιλυθούν γρήγορα τα προβλήματα που προκάλεσε ο τρομερός παγετός.

Με τα καλοπιάσματα, τα ταξίματα και με την αρωγή αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ, οι κυβερνητικοί απεσταλμένοι κατάφεραν να σταματήσουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Τώρα, όμως, οι κυβερνώντες θα πρέπει να ενημερώσουν τους αγρότες του Τυρνάβου, που ζουν μέσα στην ανέχεια και στην απόγνωση, μέχρι πότε θα περιμένουν τις αποζημιώσεις. Να κάνουν την αυτοκριτική τους δεν περιμένουμε γιατί το να ζητάς από τον Κ. Λαλιώτη ν' απολογηθεί για τις ψεύτικες υποσχέσεις στους παγετόπληκτους, είναι σαν να ζητάς από τον Β. Αργύρη ...να πει αλήθεια στους βαμβακοπαραγωγούς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ