Τρίτη 10 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΑΧΤΙΔΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ
Πλατιά εκδήλωση για την ανεργία και την απασχόληση

Αύριο, Τετάρτη, στις 7.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας, με ομιλητή τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Επειτα από ένα μεγάλο διάστημα κατά το οποίο αναπτύχθηκε πλούσια δράση σε χώρους δουλιάς και ουσιαστικός διάλογος με εργάτες και υπαλλήλους, γύρω από ζητήματα που καίνε τους ίδιους και τις οικογένειές τους, με πιο πρόσφατο το πρόβλημα της ανεργίας, που ήρθε δραματικά στο προσκήνιο με τις γνωστές εξελίξεις σε μια σειρά εργοστάσια, οι Αχτίδες Βιομηχανίας και Εμπορίου - Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και οι Εργατικοί Τομείς της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για μια ακόμη παρέμβαση και διοργανώνουν πλατιά εκδήλωση αύριο Τετάρτη 11 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας (Ακαδημίας 50, αίθουσα «Τρίτση»), για τα ζητήματα της ανεργίας και της απασχόλησης, με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση δεν κλείνει, απεναντίας επιδιώκεται να αποτελέσει έναυσμα και εφαλτήριο για δυνάμωμα της παρέμβασης και δράσης των δύο Αχτίδων, σε μια περίοδο που εκτιμάται ότι τα προβλήματα με τα οποία θα καταπιαστεί, θα οξυνθούν παραπέρα. Μιλώντας με τον Γραμματέα της Αχτίδας Βιομηχανίας, Δ. Κυπραίο, μάς επισημαίνει την έντονη δραστηριότητα της οργάνωσης όλο το προηγούμενο διάστημα στο μαζικό κίνημα για την ανάπτυξη αγώνων, για την υπεράσπιση δικαιωμάτων, το συντονισμό της δράσης τμημάτων εργαζομένων που θίγονται από την ακολουθούμενη πολιτική και συμπληρώνει ότι παράλληλα και η Αχτίδα Βιομηχανίας συνεχίζει την πολιτική εξόρμησή της, με στόχο την προβολή πλατιά στους εργαζόμενους της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου.

Τονίζει ότι το θέμα της εκδήλωσης είναι τέτοιο γιατί το πρόβλημα της ανεργίας ξεχώρισε αυτό το διάστημα, αναδεικνύοντας την επιτακτικότητα των μέτρων ανακούφισης των ανέργων που πρόσφατα κατέθεσε το ΚΚΕ, αλλά και γιατί οι Οργανώσεις που τη διοργανώνουν θέλουν να την αξιοποιήσουν για την προβολή των θέσεων του ΚΚΕ, να συμβάλλουν και με αυτή την εκδήλωση στο να γίνει ένα βήμα παραπέρα σε συνειδήσεις, να βοηθήσουν εργαζόμενους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

«Θέλουμε - καταλήγει - να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ στη συνείδηση των εργαζομένων, να ενταχτούν στις γραμμές του νέα μέλη και ήδη βρισκόμαστε σε μια τέτοια διαδικασία, να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί μας με εργαζόμενους. Αυτή η προσπάθεια αποσκοπεί και στην ενίσχυση του ταξικού πόλου του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και στο να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις διαδηλώσεις της Θεσσαλονίκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ