Τρίτη 10 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 73
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΏΝ
Στόχος η διεκπεραίωση

Τους στόχους της νέας διοίκησης της Νομαρχίας Αθηνών, οι οποίοι περιορίζονται στη βελτίωση της κτιριακής υποδομής και της μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών της, παρουσίασε χθες ο νομάρχης, Γ. Σγουρός, στην πρώτη συνέντευξή του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο Γ. Σγουρός έκανε σαφές πως αντιλαμβάνεται το ρόλο του θεσμού ως ένα μηχανισμό, ο οποίος θα διεκπεραιώνει τις αρμοδιότητες που του έχει αναθέσει η κρατική διοίκηση. Και υποσχέθηκε πως αυτό το ...δύσκολο εγχείρημα θα το καταφέρει.

Είναι προφανές πως η Νομαρχιακή Αρχή Αθηνών περιορίζει το εύρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πολίτης στις συναλλαγές του με το Δημόσιο. Για διεκδίκηση κονδυλίων που θα επιτρέψουν στη Νομαρχία να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα των δημοτών, ούτε λόγος. Αντίθετα, - όπως είπε ο νομάρχης - «δουλεύουμε με ό,τι έχουμε. Δε διαμαρτυρόμαστε. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας»...

Οι ...μεγαλεπήβολοι, λοιπόν, στόχοι της Νομαρχιακής Αρχής είναι: Η δημιουργία τεσσάρων κεντρικών κτιρίων, που θα εξυπηρετούν αντίστοιχα, το κέντρο της Αθήνας, τις νότιες, τις ανατολικές και τις δυτικές περιοχές. Η μηχανοργάνωση των υπηρεσιών. Η αποκατάσταση των αρχείων της Πολεοδομίας. Η λειτουργία Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου, με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών της Νομαρχίας. Η πρόσληψη προσωπικού και εξειδικευμένων στελεχών.

Από σήμερα θα λειτουργούν άλλα δύο γραφεία Εξυπηρέτησης Μεταναστών, ένα στην Καλλιθέα (Θησέως 273) και ένα στη συμβολή των οδών Φειδιππίδου και Μιχαλακοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ