Τρίτη 10 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 73
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Δήμος και κάτοικοι διεκδικούν όσα τους ανήκουν

Αγωνιστική συγκέντρωση σήμερα στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Νικολάου

Μεγάλη συγκέντρωση ενημέρωσης των δημοτών της Νίκαιας διοργανώνει σήμερα στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος με θέμα τη διεκδίκηση κονδυλίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων του δήμου, αλλά και των έργων που είναι αναγκαία για την αναβάθμιση της πόλης και της ζωής των κατοίκων.

Η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί την κορύφωση ανάλογων συγκεντρώσεων που ήδη έχουν γίνει στις γειτονιές της Νίκαιας, μέσα από τις οποίες ενημερώνονται οι Κοκκινιώτες για την οικονομική κατάσταση του δήμου, την πορεία των έργων και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σ' αυτά τα προβλήματα για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα για την επίλυσή τους.

Τα χρέη του δήμου ξεπερνούν τα 13 δισ. δραχμές. Απ' αυτά τα μισά είναι δάνεια και τα υπόλοιπα σε εργολάβους, προμηθευτές, μισθούς εργαζομένων κλπ. Μάλιστα, η προηγούμενη δημοτική αρχή, με ευθύνη της κυβέρνησης, έχει προεισπράξει και την κρατική επιχορήγηση, με αποτέλεσμα ο δήμος να εισπράττει, αντί 580.000 ευρώ μόνο 28.000 ευρώ το μήνα, όταν μόνο για τους μισθούς των μονίμων υπαλλήλων του δήμου χρειάζονται 900.000 ευρώ.

Ανάμεσα στα έργα που διεκδικεί ο δήμος είναι να ξεπεραστεί η εμπλοκή με το παλιό κτίριο των Σχολών «Ηράκλειτος» και να κατεδαφιστεί για να στεγαστεί σε νέο κτίριο το 11ο Γυμνάσιο. Διεκδικεί επίσης την ανάπλαση της πλατείας Κουμπάκη τα έργα της οποία έχουν σταματήσει, την έγκριση προγράμματος για την ανάπλαση της περιοχής Ασπρα Χώματα.

Παρά τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο δήμος και οι κάτοικοι της Νίκαιας, η κυβέρνηση αρνείται να δώσει λύσεις. Γι' αυτό, δημοτική αρχή και Νικαιώτες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά όλα όσα ανήκουν στην πόλη και τους ίδιους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ