Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ για την Υγεία

Αύριο Πέμπτη, ώρα 6.30 μ.μ., διοργανώνεται στην πλατεία Σαρόκου

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας εκφράζει το ΠΑΜΕ και καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική, που αντί να διαμορφώνει όρους βελτίωσης της Υγείας του λαού, με στόχο την Υγεία για όλους, μεθοδικά και με σχέδιο αυτό το πολύτιμο αγαθό το μετατρέπει σε εμπόρευμα, που πουλιέται και αγοράζεται. Καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που γίνεται την Πέμπτη 12/6/2003, 6.30 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκου.

Στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα η τοπική επιτροπή του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση έχει την πολιτική στήριξη της ΝΔ και την ανοχή του ΣΥΝ. Αυτή η πολιτική έχει ως αποτέλεσμα τις τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα Ιατρεία του ΙΚΑ. Επίσης, τον κατακερματισμό της όποιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την ενίσχυση των φαινομένων της διαφθοράς και οδηγεί στην υποβάθμιση και απαξίωση - συνειδητά - του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα.

Το πλαίσιο των αιτημάτων που προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις και οι μαζικοί φορείς είναι:

  • Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.
  • Δημόσιο, καθολικό υποχρεωτικό, κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, που δε θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους και το λαό, αλλά εκείνους που αυξάνουν τα κέρδη τους από τη δουλιά των εργαζομένων.
  • Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης και επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας.
  • Πρόσληψη μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού για την πλήρη κάλυψη των αναγκών.
  • Ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ