Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ - ΑΣΕΤΙΛΙΝΗΣ
Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι του κλάδου

Με 48ωρη πανελλαδική, σήμερα και αύριο, απαντούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο των βιομηχανιών παραγωγής και εμφιάλωσης οξυγόνου - ασετιλίνης και άλλων αερίων. Αιτία της απεργίας το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του σωματείου Πανελλήνιας Ενωσης Εργαζομένων και των εργοδοτών που κράτησαν αδιάλλακτη στάση.

Ανάμεσα στα αιτήματα που διεκδικεί το σωματείο είναι η αύξηση κατά 6% στα καταβαλλόμενα με το οποίο διαφωνεί η εργοδοσία, προτείνοντας αυξήσεις 3% σε αυτά που προβλέπει η ομοιοεπαγγελματική σύμβαση κάθε κλάδου. Να σημειωθεί ότι τον κλάδο στη χώρα μας «λυμαίνονται» κυρίως δύο πολυεθνικές, η γαλλική «Air Liquide» και η γερμανική «Linte Hellas», οι οποίες καρπώνονται τη μερίδα του λέοντος - ιδιαίτερα η γαλλική, που βρίσκεται στην 79η θέση (την προηγούμενη χρονιά βρίσκονταν στην 145η θέση) από πλευράς κερδών το 2002 ανάμεσα στις εκατό ποιο κερδοφόρες.

  • Το δικαστήριο δικαίωσε το Ν. Αργυρό, πρακτικό μηχανικό Β', μετά από δύο χρόνια αγώνα του σωματείου Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Βιομηχανιών Οξυγόνων - Ασετιλίνης και του ίδιου. Το δικαστήριο διέταξε την επαναπρόσληψή του στη γαλλική επιχείρηση παραγωγής αερίων «Air Liquide» που τον είχε απολύσει (παράνομα από ό,τι αποδείχτηκε) τον Οκτώβρη του 2000. Ομως η εταιρία στέλνει τον εργαζόμενο με βλαπτική μετάθεση στο εργοστάσιο εμφιάλωσης στον Ασπρόπυργο αλλάζοντας έτσι και τη φύση της εργασίας του. Ηδη το σωματείο προκάλεσε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Θήβας που και αυτή θεωρεί τη μετάθεση βλαπτική.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ