Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Απαρχαιωμένος Οργανισμός και τεράστιες ελλείψεις προσωπικού

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) του νησιού, τα οποία οξύνονται στο έπακρο λόγω της έλλειψης του στοιχειωδώς αναγκαίου, σύμφωνα με το νόμο, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού, τεχνικού προσωπικού και προσωπικού εστίασης και καθαριότητας.

Τα προβλήματα του νοσοκομείου έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Στεφανή.

Το ενιαίο σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου και των ΚΥ, αναφέρει ο βουλευτής, σημειώνει ότι ο ισχύων από το 1986 Οργανισμός του νοσοκομείου είναι για 170 κρεβάτια και προβλέπει συνολικά 442 άτομα προσωπικό. Αντί γι' αυτό όμως, σήμερα υπάρχουν 220 κρεβάτια και το προσωπικό είναι μόνο 367 άτομα.

Ετσι, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση πρόσληψη 100 τουλάχιστον ατόμων μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη των βασικών αναγκών. Ακόμα, τροποποίηση του υπάρχοντος Οργανισμού ώστε να ανταποκρίνεται στη σημερινή κατάσταση και τις πραγματικές ανάγκες και άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου με όλες τις υποδομές, ώστε να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της Ιατρικής Επιστήμης και του κοινωνικού συνόλου.

«Τα προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου και των ΚΥ Κέρκυρας είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας που περικόπτει τις κοινωνικές παροχές, εμπορευματοποιεί την Υγεία και τη μετατρέπει από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα», τονίζει ο Αντ. Σκυλλάκος.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τον υπουργό Υγείας, εάν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει και πότε στην επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του νοσοκομείου και των ΚΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ