Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΙΤΑΛΙΑ
Αντι-μεταναστευτικό παραλήρημα

ΡΩΜΗ.-- Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε χτες ότι εντόπισε τα πτώματα πέντε μεταναστών που βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το πλοίο που τους μετέφερε βούλιαξε την Κυριακή στα νότια της Σικελίας. Το ναυάγιο έγινε γνωστό όταν αλιευτικό από την Τυνησία περισυνέλεξε τρεις μετανάστες που βρίσκονταν σε σωσίβια λέμβο. Σύμφωνα με τις δικές τους μαρτυρίες, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 70 άτομα.

Το ναυάγιο σαν από ειρωνία έγινε λίγο μετά τη σαββατιάτικη συνάντηση αξιωματούχων του υπουργείου Εσωτερικών με ανώτατους αστυνομικούς, που είχε ως θέμα «το συντονισμό των προσπαθειών για την καλύτερη εφαρμογή των νόμων και τον περιορισμό της μετανάστευσης»... Μάλιστα μετά τη συνάντηση, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των μεταναστών φέτος μειώθηκε σε 5.269 από 10.399 πέρσι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την απειλή του ηγέτη της «Λίγκας του Βορρά» Ουμπέρτο Μπόσι να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αν αυτή δεν εφαρμόσει σκληρά μέτρα κατά των μεταναστών. Το παραλήρημα Μπόσι μάλιστα συνεχίστηκε και τη Δευτέρα, όταν σε συνέντευξή του στην «Κοριέρε ντέλα Σέρα» δήλωσε: «Οι μετανάστες θα πρέπει να εκδιωχθούν είτε με τον καλό είτε με τον κακό τρόπο. Φθάνει κάποια στιγμή όπου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί βία. Το Ναυτικό και το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την άμυνα των ακτών μας και να χρησιμοποιήσουν το κανόνι». Φυσικά ο Μπόσι έσπευσε να διαψεύσει τις δηλώσεις του...

Τέλος σε άλλα νέα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιτέθηκε χτες, από το βήμα του κατηγορούμενου, κατά της εισαγγελίας του Μιλάνου και της Στεφανίας Αριόστο, μιας εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας που καταθέτει στη δίκη του για δωροδοκία δικαστικών το 1985.

Αυτή η δίκη είναι σαν μια δίκη για φόνο «χωρίς να υπάρχει πτώμα, όπλο και κίνητρο», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι ενώπιον του δικαστηρίου του Μιλάνου και πρόσθεσε πως οι κατηγορίες εναντίον του βασίζονται σε επινοήσεις μαρτύρων που στερούνται αξιοπιστίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ