Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΥΒΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Πάνε να δέσουν το λαό χειροπόδαρα

Την ελληνική κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων για την παράνομη αφαίρεση της βίζας του Κουβανού συνδικαλιστή Κάρλο Ρόχας Λεάλ, που είχε καλέσει να συμμετέχει σε σειρά εκδηλώσεων συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον κουβανέζικο λαό που διοργάνωσε με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως όπου ήταν και ο κεντρικός ομιλητής.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την κυβέρνηση, γιατί, όπως σημειώνει, με τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, με τη συμφωνία της Σένγκεν, με διάφορους αντιδημοκρατικούς νόμους καταργεί δημοκρατικά δικαιώματα του λαού που κατακτήθηκαν με αγώνες. Ετσι, αφαίρεσαν και το δικαίωμα στους Ελληνες εργαζόμενους να ακούσουν από πρώτο χέρι την εξέλιξη των γεγονότων στην Κούβα και στους Κουβανούς.

Περιγράφοντας, στη συνέχεια, η Ομοσπονδία την έρευνα που έκανε για να μάθει τι συμβαίνει σημειώνει ότι σε ερώτηση που έκαναν στο υπουργείο Εξωτερικών, γιατί κόπηκε η βίζα, τους απάντησαν: «Τη βίζα την έκοψε ο Πρόξενός μας στην Αβάνα και δεν υποχρεούται να δώσει λόγο σε κανέναν». Σε επικοινωνία με την Πρεσβεία μας στην Κούβα, όπως ενημερώνει στη συνέχεια, τους απάντησαν: «Το αίτημα του Κουβανού το στείλαμε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στη Σένγκεν», η οποία εξέδωσε βίζα τρεις μέρες μετά την ημερομηνία αναχώρησης από την Κούβα. Χρειάστηκαν 19 μέρες από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης για βίζα, για να απαντήσουν.

«Δε χωράει αμφιβολία, επισημαίνει η Ομοσπονδία μετά τα παραπάνω, ότι το λαό και γενικότερα τους λαούς πάνε να τους δέσουν χειροπόδαρα. Ο κάθε εργάτης, ο κάθε εργαζόμενος θα είναι ύποπτος, θα διώκεται την κατάλληλη στιγμή, έστω κι αν στραβοκοίταξε χωροφύλακα, αν συμμετείχε στη διαδήλωση, την απεργία. Θα είναι ύποπτος, έστω κι αν σκέφτηκε ή του ξέφυγε να ομολογήσει, έστω και λεκτικά, ότι τούτο το σύστημα είναι άδικο και πρέπει να αλλάξει.

Γι' αυτό, καταλήγοντας η Ομοσπονδία καλεί τους Οικοδόμους σε επαγρύπνηση, επιφυλακή και αγωνιστική ετοιμότητα, για να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται για εμάς και τα παιδιά μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διήμερη συνάντηση αλληλεγγύης στο Λονδίνο (2014-03-08 00:00:00.0)
Δυναμώνει το κίνημα στήριξης (2009-10-22 00:00:00.0)
Να αρθεί η άδικη κράτηση των 5 αγωνιστών από τις ΗΠΑ (2009-09-03 00:00:00.0)
Αρνηση βίζας από τις γαλλικές αρχές στον γενικό γραμματέα του Λιβανέζικου ΚΚ (2005-09-10 00:00:00.0)
Μόνο ο αγώνας των λαών μπορεί να τους σταματήσει (2003-06-10 00:00:00.0)
Οι Γερμανοί ξανάρχονται... (1998-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ