Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΟΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Η ΕΕ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ
Αρνηση βίζας από τις γαλλικές αρχές στον γενικό γραμματέα του Λιβανέζικου ΚΚ

Ο Χαλέντ Χαντάτα (δεξιά) με την Αλέκα Παπαρήγα κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στον Λίβανο
Ο Χαλέντ Χαντάτα (δεξιά) με την Αλέκα Παπαρήγα κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στον Λίβανο
Τα εμπόδια που επιχειρεί να βάλει η ΕΕ στη δράση των κομμουνιστών είναι από ό,τι φαίνεται στην ημερήσια διάταξη. Είναι γνωστές πολλές περιπτώσεις και στη χώρα μας κομμουνιστών από τα αδελφά κόμματα που συνάντησαν προβλήματα για να πάρουν μέρος σε συναντήσεις που φιλοξένησε το ΚΚΕ, λόγω της γνωστής αντιδημοκρατικής συνθήκης της Σένγκεν. Το τελευταίο κρούσμα συνέβη στη Γαλλία, με την άρνηση παροχής βίζας από τις γαλλικές αρχές στον ΓΓ του Λιβανέζικου ΚΚ, Χαλέντ Χαντάτα, ο οποίος προσκλήθηκε στο Παρίσι από το Γαλλικό ΚΚ, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων.

Το Λιβανέζικο ΚΚ, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την άρνηση των γαλλικών αρχών να παραχωρήσουν άδεια εισόδου στον Γενικό Γραμματέα, επισημαίνοντας, παρά τα επίμονα ερωτήματά του, πως δε δόθηκε καμία εξήγηση για τη στάση αυτή, που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ίσως αντανακλά την επιθυμία μιας από τις νέες δυνάμεις κηδεμονίας του Λιβάνου να ακολουθήσουν το δρόμο που έχει χαραχτεί από μία από τις προκατόχους τους, τη Συρία, με στόχο να εμποδιστούν οι λιβανικές πολιτικές δυνάμεις που ζητούν μια ριζική αλλαγή στη χώρα...».

Στην καταγγελία του, το Λιβανέζικο ΚΚ εκτιμά ότι πιθανώς η απόφαση των γαλλικών αρχών να οφείλεται «σε μια προσπάθεια της γαλλικής ηγεσίας να εναρμονιστεί με τις θέσεις της Ουάσιγκτον ενάντια στο λιβανικό λαό και τις δημοκρατικές του δυνάμεις».

Αμεση ήταν η αντίδραση και του ΚΚΕ, που απέστειλε διάβημα διαμαρτυρίας προς τη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, ενώ παρόμοιου περιεχομένου διάβημα απέστειλαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ προς τη γαλλική κυβέρνηση.

Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι μετά από την έντονη αντίδραση του Λιβανέζικου ΚΚ, και μετά από δύο ημέρες σιωπής, η γαλλική πρεσβεία στη Βηρυτό κοινοποίησε στο Λιβανέζικο ΚΚ ότι «το ζήτημα επιλύθηκε» και ο Χαλέντ Χαντάτα λαμβάνει κανονικά τη βίζα εισόδου για τη Γαλλία. Να σημειωθεί πως προηγούμενα είχε λάβει βίζα Σένγκεν, που όμως για άγνωστο λόγο δεν περιλάμβανε τη Γαλλία, χωρίς να δίνονται εξηγήσεις.

Το περιστατικό αυτό, αν συνδυαστεί και με το απαράδεκτο μνημόνιο που προωθείται στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με τον τίτλο «Ανάγκη διεθνούς καταδίκης του κομμουνισμού», δείχνει ότι οι μηχανισμοί της ιμπεριαλιστικής ΕΕ δεν το βάζουν κάτω. Συνεχίζουν την προσπάθεια περιορισμού της δράσης των κομμουνιστών και παραχάραξης της ιστορίας. Γι' αυτό και η επαγρύπνηση δεν πρέπει στιγμή να σταματήσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο (2014-09-30 00:00:00.0)
Σύμπλευση απόψεων για την αντιμετώπιση μεταναστών (2011-04-27 00:00:00.0)
Αρνήθηκε βίζα σε δύο Κολομβιανούς για το Συνέδριο της ΠΣΟ (2011-04-02 00:00:00.0)
Θερμή υποδοχή και σημαντικές συναντήσεις στο Λίβανο (2008-09-26 00:00:00.0)
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση (2006-12-08 00:00:00.0)
Αντιπροσωπείες σε πολύ υψηλό επίπεδο (2005-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ