Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Βίβλος «αναξιοπιστίας» και πολιτικής ταύτισης

Πίσω από τη «βίβλο αναξιοπιστίας», επέλεξε να κρύψει το ΠΑΣΟΚ την πλήρη πολιτική ταύτισή του με τις στρατηγικές φιλομονοπωλιακές και αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης. Στη «μαύρη βίβλο», που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ και την παρουσίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ν. Αθανασάκης, περιλαμβάνονται «οι υποσχέσεις, τα ψέματα και οι λάθος επιλογές» της ΝΔ μετά από 18 μήνες διακυβέρνησης.

Χωρίς ούτε σε μια στιγμή των δηλώσεών του να αναφερθεί στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, ο Ν. Αθανασάκης, σε ένα επικοινωνιακό «κρεσέντο», επαναλάμβανε συνεχώς ότι η ΝΔ λέει «ψέματα» στον ελληνικό λαό. Η κριτική του ΠΑΣΟΚ στην εφαρμογή μιας πολιτικής που κινείται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου περιορίστηκε για ακόμα μια φορά στην καταγραφή των ανεκπλήρωτων «υποσχέσεων» της ΝΔ προς το λαό και στις «λάθος» κινήσεις της. Εχουμε μια κυβέρνηση, είπε ο Ν. Αθανασάκης, «αναξιοπιστίας, παραπλάνησης και εξαπάτησης», που έχει «τραγικό απολογισμό» έργου, συνέχισε και, επιχειρώντας να αναδείξει τα ...φιλολαϊκά αισθήματα του κόμματός του, υποστήριξε: «Εμείς δε χαιρόμαστε καθόλου γιατί το κόστος των λανθασμένων επιλογών, το κόστος της μη τήρησης των υπεσχημένων, το πληρώνει καθημερινά ο Ελληνας πολίτης».

Η νέα έκδοση του ΠΑΣΟΚ, που αποτελείται από 128 σελίδες, ήρθε να συμπληρώσει την προηγούμενη, που βγήκε πριν από έξι μήνες (στον ένα χρόνο της κυβέρνησης). Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ν. Αθανασάκη, «η "βίβλος" θα μεγαλώνει συνέχεια, γιατί η κυβέρνηση τηρεί την ίδια τακτική». Ο Ν. Αθανασάκης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο κείμενο θα συνοδεύει την κυβέρνηση «μήνα με το μήνα, μέρα με τη μέρα», αφού αποδεικνύει, όπως υποστήριξε, την «πλήρη ανατροπή κάθε προεκλογικής δέσμευσής της». Η έκδοση αυτή, ανέφερε, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «το εγχειρίδιο του καλού ψεύτη».

Εξάλλου, ο Ν. Αθανασάκης επιτέθηκε χτες στην κυβέρνηση για την ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώριση του ΥΠΕΧΩΔΕ με τίτλο «Πέντε μεγάλα έργα που αλλάζουν τη Βόρειο Ελλάδα», την οποία χαρακτήρισε «προπαγανδιστικό δώρο του κ. Σουφλιά στον πρωθυπουργό». Συνεχίζοντας να εμπαίζει τον ελληνικό λαό το ΠΑΣΟΚ και προφανώς διαγράφοντας από την πολιτική του μνήμη ότι πάγια κίνηση των κυβερνήσεων Σημίτη ήταν οι πληρωμένες «καταχωρίσεις», για να προβληθεί το «τεράστιο έργο» που «άλλαζε τη χώρα», άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που ακολουθεί τον ίδιο... δρόμο, δηλώνοντας μάλιστα ο Ν. Αθανασάκης ότι η «κυβέρνηση προβαίνει σε τέτοιες προπαγανδιστικές ενέργειες με τα χρήματα του ελληνικού λαού»!!

Ο Ν. Αθανασάκης αναφέρθηκε και στην πώληση του 10% του συνόλου των μετοχών του ΟΤΕ και επιτέθηκε στην κυβέρνηση όχι για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με το οποίο το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί, αλλά για το «χαμηλό» τίμημά του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ