Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Στόχος της πλουτοκρατίας, επικίνδυνος για τους λαούς της περιοχής - μαζί και τον ελληνικό - το «όραμα» του Κ. Καραμανλή, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με το μεγάλο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, κορυφώνονται οι πολύμορφες ταξικές παρεμβάσεις των εργαζομένων και του λαού της περιοχής, με αφορμή τη ΔΕΘ.

Εργάτες, υπάλληλοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία και μικροί ΕΒΕ, από τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, καλούνται, με τη μαζική τους συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση, να δώσουν απάντηση στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, την ένταση της οποίας προανήγγειλε χτες από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός. Μιλώντας στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο Κ. Καραμανλής υποσχέθηκε νέα μέτρα για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και, σ' ένα παραλήρημα κοσμοπολίτικου μεγαλοϊδεατισμού, παρουσίασε το «όραμα» της κυβέρνησης για τη μετατροπή της χώρας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης σε «έδρα των στρατηγείων, των ερευνητικών κέντρων και των μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, που διεισδύουν στις γειτονικές χώρες».

«Πρόκειται για στόχους της πλουτοκρατίας, που είναι επικίνδυνοι για τους λαούς, και τον ελληνικό, που θα δεχτεί νέα επίθεση», σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας το λαό να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ