Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
«Πράξη που στοχεύει στην απομόνωση»

Ανακοίνωση - καταγγελία του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την άρνηση χορήγησης βίζας από τις γαλλικές αρχές στον Λιβανέζο κομμουνιστή ηγέτη

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταγγέλλει την απαράδεκτη πράξη των γαλλικών αρχών, που αρνήθηκαν βίζα εισόδου στον ΓΓ του Λιβανέζικου ΚΚ, Χαλέντ Χαντάτα.

Ο Χ. Χαντάτα είχε προσκληθεί από το Γαλλικό ΚΚ για συνομιλίες με την Εθνική Γραμματέα του ΓΚΚ και άλλους πολιτικούς παράγοντες της χώρας και για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΟΥΜΑΝΙΤΕ.

Η πράξη αυτή σε βάρος των Λιβανέζων κομμουνιστών, των προοδευτικών δυνάμεων του Λιβάνου στοχεύει στην απομόνωσή τους και στην υπονόμευση της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Στοχεύει τους συνεπείς αγωνιστές ενός μαρτυρικού λαού, που για δεκαετίες παλεύει ενάντια στις πολύμορφες ξένες επεμβάσεις και στον εμφύλιο πόλεμο, για το δικαίωμα σε μια ειρηνική, ανεξάρτητη και κυρίαρχη πατρίδα.

Αποτελεί μια σοβαρή επέμβαση στα εσωτερικά του Λιβάνου, πολύ περισσότερο που ακολουθεί την πρόσφατη δολοφονία στη Βηρυτό του πρώην ΓΓ του Λιβανέζικού ΚΚ, Τζορτζ Χάουι.

Εκφράζοντας το ΚΚΕ την αμέριστη συμπαράστασή του στο Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα και στους πολλούς φίλους του λιβανέζικου λαού ζητά από τις γαλλικές αρχές την άμεση ανάκληση της απαγόρευσης και την τιμωρία των υπευθύνων.

Καλεί τους εργαζομένους να εντείνουν την αλληλεγγύη με τους αγώνες του λιβανέζικου λαού και όλων των λαών της περιοχής ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον αντικομμουνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ