Τρίτη 10 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΥΒΑ
Μόνο ο αγώνας των λαών μπορεί να τους σταματήσει

Εκδήλωση αλληλεγγύης διοργάνωσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων

«Η καρδιά των Ελλήνων εργαζομένων βρέθηκε χτες το απόγευμα στην Κούβα», στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων
«Η καρδιά των Ελλήνων εργαζομένων βρέθηκε χτες το απόγευμα στην Κούβα», στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων
Εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι έστειλαν μαζικό μήνυμα καταδίκης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, που στόχο αυτή τη φορά έχουν το Νησί της Επανάστασης, τη σοσιαλιστική Κούβα, συμμετέχοντας στην εκδήλωση αλληλεγγύης που οργάνωσε χτες το απόγευμα η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, στο Πεδίον του Αρεως (στο άγαλμα της Αθηνάς).

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Α. Ζαζόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Δ. Κουμπούρης, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και ο Α΄ Γραμματέας της κουβανικής πρεσβείας Πάουλο Φερνάντες - καθώς ο εκπρόσωπος των κουβανικών συνδικάτων που ήταν να μιλήσει δεν μπόρεσε να έρθει στην Ελλάδα γιατί είχε πρόβλημα με τη βίζα, άγνωστο για ποιους λόγους. Το δικό του μήνυμα συμπαράστασης έστειλε με λατινοαμερικάνικους ρυθμούς το το μουσικό συγκρότημα «Tierra Bravo» (Αγρια Γη).

Η καρδιά των Ελλήνων εργαζομένων βρίσκεται στην Κούβα, είπε ο Α. Ζαζόπουλος, ξεκινώντας την ομιλία του. Η Κούβα, συνέχισε, βρίσκεται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών που προετοιμάζουν το έδαφος - μιλώντας για δήθεν παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων - προκειμένου να προχωρήσουν σε μια ανοιχτή, στρατιωτική επέμβαση. Ομως ο κουβανικός λαός, που δίνει τα πάντα για την πραγματοποίηση των ονείρων του, που είναι μπολιασμένος με απέραντη γενναιοψυχία, που δεν ξέρει τι θα πει ανεργία, που η γνώση και η μόρφωση είναι στα χέρια του, δεν είναι μόνος του. Γιατί η Κούβα είναι το παράδειγμα όλων αυτών που οραματίζονται έναν άλλο κόσμο της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, του Σοσιαλισμού και με τον αγώνα όλων των εργαζομένων θα συνεχίσει να είναι το Νησί της Επανάστασης.

Ο Π. Φερνάντες, απαντώντας στις ψεύτικες κατηγορίες για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, μίλησε για το δικαίωμα στη γνώση, την υγεία, για την ισότητα των φύλων που απολαμβάνει το σύνολο του κουβανικού λαού. Και αυτοί, είπε, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε αυτούς που θέλουν να επιστρέψουμε σε ένα μισητό παρελθόν. Ακόμα μιλώντας για την αύξηση της επιθετικότητας των ΗΠΑ κατά της Κούβας αναφέρθηκε στους πέντε Κουβανούς πατριώτες νεολαίους που κρατούνται στις ΗΠΑ και οι οποίοι συνελήφθησαν επειδή αποκάλυψαν τα σχέδια μιας σειράς τρομοκρατικών οργανώσεων ενάντια στην Κούβα. Σας καλούμε, είπε, όλοι μαζί να υψώσουμε ακόμα πιο πολύ τη φωνή μας για να τους υπερασπίσουμε. Καταλήγοντας απηύθυνε έκκληση σε όλο τον ελληνικό λαό να συμβάλουν στο να φτιάξουμε όλοι μαζί το Παγκόσμιο Αντιφασιστικό Μέτωπο, να αγωνιστούμε για την Ειρήνη. Μονάχα η αλληλεγγύη, η αδελφοσύνη και η ενότητα των λαών μπορεί να ματαιώσει τα πολεμικά σχέδια των νεοφασιστών, όπως τους αποκάλεσε, ενάντια στον κόσμο και την Κούβα. Η Κούβα δε θα σκύψει το κεφάλι, δε θα σας απογοητεύσει.

Ο Δ. Κουμπούρης, μιλώντας για το διπλωματικό μποϊκοτάζ της ΕΕ στη σοσιαλιστική Κούβα, είπε ότι είναι μέρος του σχεδίου της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΕΕ και ΗΠΑ για να χτυπήσουν την ελπίδα των λαών για ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτή την ιμπεριαλιστική επίθεση, συνέχισε, πρωτοστατεί η ελληνική κυβέρνηση μέσω της Προεδρίας της ΕΕ, που δίνει γην και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές. Ενώ κατήγγειλε τη ΝΔ που στηρίζει αυτή την πολιτική και το ΣΥΝ που στο όνομα, τάχα, της προόδου, ευθυγραμμίζεται με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Και κατέληξε λέγοντας πως μόνο ο αγώνας των λαών μπορεί να τους σταματήσει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες: του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ Αλ. Παπαρήγα, του ΔΗΚΚΙ με επικεφαλής τον Γ. Κουβαρά, της γραμματείας του ΠΑΜΕ, της γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ. Αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών Κλωστοϋφαντουργών, Φαρμάκου, Συνταξιούχων, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου με επικεφαλής τον Ελισαίο Τσουκαλά, της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή, ο Θ. Παφίλης, πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, ο Στ. Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας και ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Π. Μακρής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ