Τρίτη 10 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΟΥΑΞΟΤ.-- Αποτράπηκε αιματηρή απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε την Κυριακή από ανώτερους αξιωματούχους του στρατού εναντίον του προέδρου της Μαυριτανίας, Ουλντ Σιντ Αχμεντ Τάγια, σύμφωνα με χτεσινοβραδινό διάγγελμα του τελευταίου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εξανθηματική νόσος, με αιτία ιό «συγγενικό» με εκείνον της ευλογιάς και που έως πρότινος ταλάνιζε μόνον χωρικούς απομονωμένων περιοχών της Κεντρικής Αφρικής, πλήττει από το Σαββατοκύριακο και τις ΗΠΑ! Τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα και άλλα 14 ύποπτα της νόσου «monkeypox» εκδηλώθηκαν στο Γουϊσκόνσιν, ενώ ύποπτα κρούσματα αναφέρθηκαν στην Ινδιάνα και στο Ιλινόις. Πιθανολογείται πως ο ιός που προκαλεί την ασθένεια «monkeypox» μεταδόθηκε στον άνθρωπο μετά τη μόλυνση σκύλων ράτσας από ιούς που έφεραν αφρικανικοί αρουραίοι που πωλούνταν σε κατάστημα μικρών ζώων...

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Νέες μάχες σημειώθηκαν χτες στη βορειοανατολική πόλη Μπουνία της ΛΔ Κονγκό μεταξύ ενόπλων των φυλών Χέμα και Λέντου με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 44 ατόμων. Στην περιοχή, αναμένεται να φθάσουν σήμερα περίπου 350 Γάλλοι στρατιώτες - μέλη της αποστολής του ευρωστρατού με την κωδική ονομασία «Αρτεμις».

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Στους εννιά ανέρχονται οι νεκροί σε Γερμανία και Ιταλία εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το τελευταίο διήμερο. Αντίθετα, στη Σερβία, το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα προκάλεσε ήδη το θάνατο τριών ηλικιωμένων ατόμων.

ΛΑΓΟΣ.-- Συμπλοκές χριστιανών και μουσουλμάνων σημειώθηκαν χτες απόγευμα στη βορειοανατολική νιγηριανή πόλη Νούμαν, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων και τον εμπρησμό πέντε ναών.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Σε δημόσιους χώρους έχουν αναζητήσει κατάλυμα οι περίπου 1.100 Μεξικανοί που έμειναν άστεγοι μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Κυριακή πόλεις παρακείμενες στο Ρίο Τσικίτο. Εξαιτίας των βροχοπτώσεων, σημειώθηκαν ζημιές σε εκατοντάδες κτίρια, ενώ έχει διακοπεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου «Απάτσι-64» σημειώθηκε προχτές στο Κοσσυφοπέδιο, με αποτέλεσμα το θάνατο του διμελούς πληρώματος Αμερικανών.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Αρχισε χτες στον κόλπο Χανγκζού της Ανατολικής Κίνας η κατασκευή της μακρύτερης γέφυρας στον κόσμο, μήκους 36 χλμ. Θα ολοκληρωθεί το 2009 και θα «συντομεύσει» την απόσταση ανάμεσα στη Σαγκάη και στην πόλη Νίνγκμπο της επαρχίας Ζεζιάνγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ