Τρίτη 10 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αιματηρή επίθεση κατά αστυνομικών

ΚΟΥΕΤΑ.-

Τουλάχιστον 11 εκπαιδευόμενοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 9 τραυματίστηκαν την Κυριακή σε επίθεση που αποδίδεται σε θρησκευτικό και φυλετικό μίσος στην Κουέτα.

Οι αρχές στάθηκαν στο γεγονός ότι οι πιο πολλοί νεκροί είναι Χαζάροι κι ανήκουν στη θρησκευτική μειονότητα των σιιτών. Στην Κουέτα οι φυλετικές/θρησκευτικές συγκρούσεις αποτελούν μείζον πρόβλημα και σύμφωνα με χτεσινές ανταποκρίσεις το «θερμόμετρο» είχε ανέβει επικίνδυνα στην πόλη. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε κάπου 18 μέλη μιας απαγορευμένης σουνιτικής σέχτας, της SSP, στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση. Η οργάνωση SSP είναι ανάμεσα σε εκείνες που απαγορεύτηκαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Η αστυνομία συνέλαβε επίσης 3 μέλη της οργάνωσης Λασκάρ-ε-Τζάνγκβι, που φέρονται να ετοίμαζαν πλήγματα εναντίον 10 εξεχουσών σιιτικών προσωπικοτήτων στην επαρχία Πουντζάμπ. Παράλληλα, ο Αμπντούλ Σαμάντ, ειδικός πυροτεχνουργός που είχε εκπαιδεύσει εκατοντάδες ανθρώπους στο Αφγανιστάν υπό τους Ταλιμπάν, συνελήφθη το Σάββατο στη Λαχώρη.

Η έξαρση των τρομοκρατικών ενεργειών, αλλά και της ανόδου του «ισλαμισμού» στο Πακιστάν έχει «θορυβήσει» τους πάτρωνες του στρατηγού (προέδρου για τους φίλους) Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος υπόσχεται ότι θα «ελέγξει» τους φανατικούς, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ