Τρίτη 10 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
«Ν' αποκρούσουμε την ιμπεριαλιστική επιβουλή»

Ανακοίνωση - καταγγελία του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας

Με ανακοίνωσή του, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας τοποθετείται έναντι των τελευταίων εξελίξεων όσον αφορά στην Κούβα, τη στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Η πολιτική της ΕΕ έναντι της Δημοκρατίας της Κούβας είναι ίδια με αυτή των ΗΠΑ, αφού κοινός είναι ο στόχος τους: η ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος και η παλινόρθωση του καπιταλισμού. Διαφέρουν μόνο ως προς τα μέσα και τους τρόπους που χρησιμοποιούν». Ειδικά, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας στέκεται στην «κατάπτυστη απόφαση που εκδόθηκε από την Ελληνική Προεδρία, ύστερα από συναίνεση και των 15 κρατών - μελών της».

Τα μέτρα που εντάσσονται στο πλαίσιο επαναξιολόγησης επί το αυστηρότερο της κοινής θέσης της ΕΕ, τονίζει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας, ως πρόσχημα έχουν «τη δήθεν "παραβίαση" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας χαρακτηρίζει «το περιεχόμενο της απόφασης της Ελληνικής Προεδρίας, απόλυτα ευθυγραμμισμένο με την πολιτική των ΗΠΑ, νομικά και πολιτικά απαράδεκτο», μια «ωμή παραβίαση της θεμελιώδους Αρχής του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, της μη επέμβασης ενός κράτους στα εσωτερικά άλλου κράτους».

Ακόμη, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης καταγγέλλει «την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ και δυναμώνει την αλληλεγγύη του προς τον ηρωικό κουβανικό λαό και την κυβέρνησή του. Καλεί τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να καταδικάσουν αυτή την πολιτική, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας, να συστρατευτούν με τον αδελφό Κουβανικό λαό, στον κοινό αγώνα για την απόκρουση της ιμπεριαλιστικής επιβουλής, για την αποτροπή του εγκλήματος που συντελείται εις βάρος του για το σοσιαλισμό. Κάνει έκκληση συνείδησης προς τους ανθρώπους των Γραμμάτων, της Επιστήμης και της Τέχνης να συνυπογράψουν την Κοινή Διακήρυξη "Προς τη συνείδηση του Κόσμου" (έχουν υπογράψει 5.000 προσωπικότητες του Κόσμου)».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η σοσιαλιστική Κούβα θα νικήσει».

  • Την «βαθιά ανησυχία» τους για «τα εντεινόμενα σημάδια της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Κούβα» εκφράζουν με ψήφισμά τους οι αντιστασιακοί της ΠΕΑΕΑ Μαρκόπουλου. Οπως τονίζουν, «θα αντιταχθούμε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια ανατροπής από τα έξω της θέλησης του κουβανικού λαού. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ!».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κουβανικό λαό(2021-07-14 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τη Νίκη της Επανάστασης(2012-01-14 00:00:00.0)
Αύριο η συναυλία για την Κούβα(2010-02-18 00:00:00.0)
Νέα Μπριγάδα Αλληλεγγύης στην Κούβα(2009-09-23 00:00:00.0)
Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Κούβα(2008-10-31 00:00:00.0)
Εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κούβα(2008-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ