Κυριακή 22 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κυριακή (22/6)
  • Γιάννης Μαρκόπουλος
    Γιάννης Μαρκόπουλος
    Τα «Σκουπίδια» του Γιάννη Ξανθούλη παρουσιάζονται στο θέατρο «Αθήναιον», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου. Παίζουν: Μάρθα Βούρτση, Χρήστος Βαλαβανίδης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τάσος Κωστής, Νατάσα Μανίσαλη, Φωτεινή Μπαξεβάνη κ.ά. Μουσική: Σταμάτη Σπανουδάκη, ενορχήστρωση: Νίκου Δανίκα, χορογραφία: Δημήτρη Παπάζογλου.
Δευτέρα (23/6)
  • Το πασίγνωστο μπαλέτο «Σταχτοπούτα» του Σεργκέι Προκόφιεφ παρουσιάζουν τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, σήμερα και αύριο, στο Ηρώδειο.
  • «Ρέει το γάλα, ρέει το μέλι, ρέει κρασί» τιτλοφορείται η παράσταση του Χοροθεάτρου Ροές, σήμερα και αύριο (9.30μ.μ.), στο Αλσος Στρατού (Λ. Κατεχάκη). Σκηνοθεσία - χορογραφία Σοφίας Σπυράτου, κοστούμια Αγγελικής Σαμαρά. Μουσικοί: Γιώτης Κιουρτσόγλου, Μιλτιάδης Παπαστάμου, Γιώργος Καλούδης και Πίμης Πέτρου. Χορεύουν: Ελενα Κουρκούλη, Ντανίλο Ζέκα, Δημήτρης Φέρρας, Τζίνα Καλαντζή, Εύη Χατζάκη, Αποστολία Τσολάκη, Φαίδρα Σούτου.
  • Η διάσημη Γαλλίδα καλλιτέχνις Jane Birkin δίνει συναυλία σήμερα (9.30μ.μ.) στο Λυκαβηττό και αύριο στο «Μύλο» Θεσσαλονίκης, πλαισιωμένη από κορυφαίους μουσικούς.
  • «Ποίηση της Κύπρου. Λόγος φωτός» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, στις 8.30μ.μ., στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5). Θα χαιρετίσουν οι υπουργοί Πολιτισμού Κύπρου και Ελλάδας και ο Γ. Μπαμπινιώτης, θα μιλήσουν ο καθηγητής Μίμης Σοφοκλέους και ο συνθέτης Μάριος Τόκας, ενώ θα γίνει απονομή τιμητικού διπλώματος στον ποιητή Κώστα Μόντη.
Τρίτη (24/6)
  • Το κουαρτέτο μπουζουκιών «Ραστ»
    Το κουαρτέτο μπουζουκιών «Ραστ»
    Το μουσικό περιοδικό «Μετρονόμος» διοργανώνει συναυλία, στις 9.30μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αλσους Ηλιούπολης, με το κουαρτέτο μπουζουκιών «Ραστ», σε αναδρομή στο λαϊκό και έντεχνο τραγούδι. Συμμετέχουν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Νίκος Ανδρουλάκης, Σοφία Παπάζογλου και Κοσμάς Κοκκόλης.
Τετάρτη (25/6)
  • «Πόλη και Ναρκωτικά - Μάχες Ζωής» τιτλοφορείται το διήμερο εκδηλώσεων, που διοργανώνει το Ανοιχτό Θεραπευτικό Πρόγραμμα «Διάβαση» του ΚΕΘΕΑ, σήμερα και αύριο, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών. Τα μέλη της «Διάβασης» θα παρουσιάσουν, από 7.30 έως 11.30μ.μ., τη δική τους μάχη για τη ζωή μέσα από εκθέσεις κεραμικής, εικαστικών και φωτογραφίας, θεατρικά δρώμενα, χορό, δημιουργικά εργαστήρια, συναυλία ρεμπέτικου (αύριο 9μ.μ.) κ.ά. Είσοδος ελεύθερη.
  • Σημαντικοί ξένοι και Ελληνες χορογράφοι συμπράττουν με τους τελειόφοιτους και απόφοιτους της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης, στην παράστασή της, που φιλοξενείται από σήμερα μέχρι 29/6, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
  • Ο Μάριος Φραγκούλης δίνει συναυλία στο Λυκαβηττό, με τα τραγούδια του νέου του δίσκου, σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου. Τη σύνθεση, σε μεγάλο μέρος, υπογράφει ο ίδιος ο τενόρος, καθώς και άλλοι δημιουργοί, όπως ο Θοδωρής Οικονόμου. Συμμετέχουν η ηθοποιός του μουσικού Θεάτρου Σία Κοσκινά και ο τραγουδιστής Ανδρέας Σμυρνάκης.
  • Χοροθέατρο Ροές
    Χοροθέατρο Ροές
    Η βρετανική ροκ μπάντα «Suede» εμφανίζεται, στο πλαίσιο των «Electron Nights 2003», στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».
Πέμπτη (26/6)
  • Στον Τεχνοχώρο «Το μήλο» (Αμύντα 11, πλατ. Προσκόπων, στο Παγκράτι) παρουσιάζεται έκθεση χαρακτικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων: Τάκη, Κουλεντιανού, Καρά, Νικολαΐδου, Αλαν Τζονς, Φοργκάς κ.ά.
Παρασκευή (27/6)
  • Η Αθηναϊκή Φιλαρμονία δίνει συναυλία, στις 8μ.μ., στην πλατεία Δουρούτη, στον Κεραμεικό, με ελεύθερη είσοδο.
Σάββατο (28/6)
  • Στο Ηρώδειο φιλοξενείται παράσταση του Εθνικού Χορευτικού Συγκροτήματος της Ιρλανδίας.
  • Στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, δίνει συναυλία ο Σωκράτης Μάλαμας.
  • Η «Λειτουργία του Ορφέα» του Γιάννη Μαρκόπουλου παρουσιάζεται, στις 9μ.μ., στον Τύμβο Μαραθώνα, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Τραγουδούν: Κωνσταντίνος Παλιατσάρας, Μανώλης Μητσιάς, Σοφία Μιχαηλίδη, Μανώλης Χατζημανώλης, Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Βασιλική Λαβίνα. Αφηγητής: Κώστας Καζάκος.

«Σταχτοπούτα» από τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο
«Σταχτοπούτα» από τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2009-07-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-08-24 00:00:00.0)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ(2002-09-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2000-09-10 00:00:00.0)
Μουσικοθεατρικό τριήμερο(1999-07-09 00:00:00.0)
Θεατρικές συναντήσεις(1998-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ