Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΙΝΔΙΑ
«Οχι, δεν ετοιμαζόμαστε για πόλεμο»

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΕΣΑΟΥΑΡ - ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Η κυβέρνηση του Πακιστάν υπό τον πραξικοπηματία στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ αρνήθηκε χτες τις ινδικές κατηγορίες ότι προετοιμάζεται για πόλεμο με την Ινδία, διαβεβαιώνοντας ότι «θέλει να υπάρξουν και άλλα βήματα προς την κατεύθυνση της ειρήνης». Ο υπουργός Πληροφόρησης της κυβέρνησης, σεΐχης Ρασίντ Αχμέντ, δήλωσε χτες ότι το Πακιστάν «δεν προετοιμάζεται για έναν τέταρτο πόλεμο με την Ινδία (και) δεν τον θέλει».

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Ινδός πρωθυπουργός Αταλ Μπιχάρι Βάτζπαϊ είχε πει πως το Πακιστάν «προετοιμάζεται για έναν ακόμη πόλεμο εναντίον μας, που θα χάσει». Κατά την επίσκεψη τού Μουσάραφ στο Λονδίνο υπήρξε μια οξύτατη φραστική σύγκρουσή του με τον αναπληρωτή Ινδό πρωθυπουργό Λαλ Κρίσνα Αντβάνι, που επίσης βρισκόταν στη βρετανική πρωτεύουσα. Ο Μουσάραφ διέψευσε ότι γίνονται «διεισδύσεις» Πακιστανών στο ινδικό Κασμίρ, εξοργίζοντας τον Αντβάνι ο οποίος τον κατηγόρησε πως «συνεχίζει να στηρίζει την τρομοκρατία».

  • Εναν 27χρονο άραβα ο οποίος φέρεται να είναι από τα «σημαντικότερα στελέχη» του δικτύου οργανώσεων «Αλ Κάιντα», συνέλαβαν χτες οι αρχές του Πακιστάν. Πρόκειται για τον Αμπού Αντέλ Αλ-Τζαζίρι, ο οποίος σύμφωνα με το πακιστανικό υπουργείο Εσωτερικών, υπήρξε «σημαντικός αγγελιοφόρος» του Οσάμα μπιν Λάντεν. Μέχρι στιγμής ο Αλ-Τζαζίρι, που πιστεύεται ότι είναι Αλγερινός, ανακρίνεται από Πακιστανούς πράκτορες. Το αν θα παραδοθεί στους Αμερικανούς παραμένει ανοιχτό ερώτημα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ