Πέμπτη 19 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Διεθνής εκδήλωση αντίστασης και αλληλεγγύης

Στη Χάγη το Σάββατο 28 Ιούνη, διεθνείς οργανώσεις, πολιτικοί φορείς διαδηλώνουν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον πρώην πρόεδρο της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, καταγγέλλοντας παράλληλα το ρόλο των δικαστηρίων του ΟΗΕ, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Βαλκάνια, Αφγανιστάν και Ιράκ και τα νέα μέτωπα πιέσεων και πολέμου...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΧΑΓΗ.-

Την κατάργηση του παράνομου δικαστηρίου του ΟΗΕ για την πρώην Γιουγκοσλαβία αλλά και άλλων στημένων «διεθνών» δικαστηρίων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, την άμεση απελευθέρωση του πρώην ηγέτη της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στο Βελιγράδι για τις φονικές επιδρομές του 1999, θα ζητήσουν χιλιάδες πολίτες από διάφορες χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο διεθνούς αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης-συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιούνη (Σάββατο) στη Χάγη της Ολλανδίας.

Οι αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, με αιχμή τις επεμβάσεις στα Βαλκάνια, θα ξεκινήσουν στις 14.00 το μεσημέρι της 28ης Ιουνίου μπροστά απ' το «δικαστήριο» Churchill Plein 1 με την παράδοση μνημονίου παραπόνων στις αρμόδιες αρχές και θα συνεχιστεί με την πραγματοποίηση μεγάλης πορείας αλληλεγγύης προς τον πρώην πρόεδρο της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας μέχρι τις φυλακές ασφαλείας στο Scheveningen (όπου κρατείται ο Μιλόσεβιτς).

Η συγκέντρωση-εκδήλωση διοργανώνεται μεταξύ άλλων απ' το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας, τη Διεθνή Επιτροπή Υπεράσπισης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς (ICDSM), το σερβικό Σύνδεσμο Απελευθέρωσης του Μιλόσεβιτς (SLOBODA), οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την υποστήριξη πολλών δεκάδων Ευρωπαίων και Αμερικανών διανοουμένων, δημοσιογράφων και πολιτικών.

Σε σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα για συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Χάγη, που υπογράφουν δεκάδες διανοούμενοι και πολιτικοί, υπενθυμίζονται μεταξύ άλλων: «Ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς έγινε ο πρώτος πολιτικός κρατούμενος της επονομαζόμενης "παγκοσμιοποίησης" της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Με την απαγωγή και την ποινική δίκη του πρώην δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου ενός ανεξάρτητου κράτους, το ΝΑΤΟ και το δικαστήριό τους δημιούργησε ένα ύποπτο νομολογιακό προηγούμενο για την καταστροφή της ανεξαρτησίας των κρατών... Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συνεχίζουν μετά τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ να εξαναγκάζουν εκβιαστικά και βίαια σε υποταγή άλλα ανεξάρτητα κράτη με οικονομικά μέτρα, απειλές με όπλα μαζικής καταστροφής και προσπάθειες αποσταθεροποίησης με τη βοήθεια "αντιφρονούντων" και "αντιπολιτευτικών" δυνάμεων που οργανώνονται απ' το εξωτερικό... Θεωρούμε πως είναι απαραίτητο για τους μελλοντικούς αγώνες των κινημάτων ειρήνης και των κοινωνικών κινημάτων ενάντια στην απειλή του πολέμου, να συνεχίσουμε σταθερά και με συνέπεια την αντίσταση ενάντια σ' αυτές τις αποικιοκρατικές δυνάμεις...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ