Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Να στηριχτούν οι χαλαζόπληκτοι αγρότες

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Οι σοβαρές καταστροφές που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες των νομών Καρδίτσας και Λάρισας από τη χαλαζόπτωση στις 16 του περασμένου Απρίλη, είναι το θέμα δύο Ερωτήσεων που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκας, Ν. Γκατζής και Αντ. Σκυλλάκος προς τον υπουργό Γεωργίας.

Για τον νομό Λάρισας επισημαίνεται ότι «χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες καπνών, σιτηρών, καλαμποκιού, τεύτλων, αμπελιών, τομάτας και δεντροκαλλιέργειες μήλων του Δήμου Ολύμπου και των Δημοτικών Διαμερισμάτων Πυθίου, Δολίχης και Καλυβίων του Δήμου Λιβαδίου καταστράφηκαν από χαλαζόπτωση, σε ποσοστό που ανέρχεται στο 90% της παραγωγής».

Ανάλογη ήταν η καταστροφή που προκλήθηκε και στο νομό Καρδίτσας όπου «η έντονη χαλαζόπτωση στις 16 Ιούνη κατέστρεψε περίπου 2.000 στρέμματα βαμβάκι και 1.000 περίπου στρέμματα με σιτηρά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βλοχού Ν. Καρδίτσας και σε ποσοστό που ανέρχεται (επίσης) στο 90% της παραγωγής, οδηγώντας τους παραγωγούς σε απόγνωση».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό αν θα παρέμβει ώστε να εκτιμηθούν άμεσα οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί για το 100% της ζημιάς και να υπάρξουν διευκολύνσεις προς τους πληγέντες από την ΑΤΕ, όπως πάγωμα χρεών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ