Κυριακή 19 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και τα στοιχεία

Κι επειδή κάποιος μπορεί να αντιτείνει, ότι υπαρκτά είναι τα προβλήματα, αλλά και τα στοιχεία των κυβερνώντων υπαρκτά είναι κι αυτά, θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Και, βέβαια, «μοιράζει» τα χιλιάδες και χιλιάδες δισεκατομμύρια του κρατικού προϋπολογισμού, κάθε χρόνο, η κυβέρνηση. Τα χρήματα, δηλαδή, που μαζεύει από τους εργαζομένους και το λαό, με το κατάφωρα άδικο και άνισο φορολογικό της σύστημα. Το «μοίρασμα» αυτό, όμως, είναι «σημαδεμένο» από τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Πρώτιστος στόχος του είναι η ανάπτυξη των μονοπωλιακών κερδών και όχι η ουσιαστική βελτίωση της ζωής του λαού. Οπως ακριβώς συμβαίνει και με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής. Και αδιαμφισβήτητη γι' αυτό απόδειξη αποτελούν ακόμη και τα επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με έρευνα-μελέτη του ΚΕΠΠΕ, που παραγγέλθηκε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, το 1997, το φτωχότερο 30% του πληθυσμού είχε δικαίωμα μόνο στο 13% του εθνικού εισοδήματος, ενώ το πλουσιότερο 30% απολάμβανε το 52% του εθνικού εισοδήματος. Αντίστοιχα είναι και τα στοιχεία της Eurostat, της επίσημης δηλαδή στατιστικής υπηρεσίας της Κομισιόν, για το 1998: Το φτωχότερο 10% του ελληνικού πληθυσμού, σημειώνουν τα στοιχεία αυτά, ζούσε με το 2,2% μόλις του εθνικού εισοδήματος, ενώ το πλουσιότερο 10% «τσέπωνε» το 26,6%.

Και ας μην αμφιβάλλει κανείς, ότι σήμερα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Ας σταματήσουν, λοιπόν, την επιχείρηση κοροϊδίας...


ΣΕΛ.  14   -   15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ