Κυριακή 19 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το καθεστώς των κατάφωρων τηλεοπτικών διακρίσεων, προς όφελος του δικομματισμού και σε βάρος των λεγομένων μικρών κομμάτων, που έχουν επιβάλει τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά και η φιλοκυβερνητική πρακτική των κρατικών τηλεοπτικών σταθμών, αποδείχνεται ακόμη και από τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (σελίδα 9)

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ και πάντα εύστοχες οι στήλες των μόνιμων συνεργατών του «Ρ», Ν. Καραντηνού, Γ. Τσαπόγα, Λ. Κανέλλη και Ν. Αντωνάκου (σελίδες 9, 12, 14, 20)

ΠΟΛΛΑ και διάφορα λέγονται και γράφονται για το «35ωρο», με ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους τα περί «φαρμάκου για την ανεργία και κάθε σχετική νόσο». Πόση αλήθεια, όμως, περιέχουν όλες αυτές οι θεωρίες και τα επιχειρήματα; (σελίδα 12)

ΟΣΟ πλησιάζουν οι εκλογές τόσο ενισχύεται η συμμετοχή του Γ` Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΚΠΣ) στα παιχνίδια των προεκλογικών εντυπώσεων. Την αρθρογραφία, τα σχετικά δημοσιεύματα και τις διαφημιστικές ημερίδες διαδέχτηκαν τα πολυδάπανα ιλουστρασιόν ένθετα των εφημερίδων και τα τηλεοπτικά σποτάκια, που θεωρείται ότι εξυπηρετούν καλύτερα τις ψηφοθηρικές ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος (σελίδες 12-13)

ΑΜΕΙΩΤΗ συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων καταδίκης της δίωξης του «Ρ» και αλληλεγγύης στην εφημερίδα μας, από κοινωνικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς, αλλά και πολίτες, επώνυμους και ανώνυμους, ενώ την Πέμπτη, 23 του Μάρτη, πρόκειται να εκδικαστεί η πρώτη από τις αγωγές του Ε. Γιαννόπουλου (σελίδα 14)

ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΚΟΠΗ της «κοινωνικής πολιτικής» είναι σε βάρος των γυναικών. Γιατί αυτές, πρώτα και κύρια, καλούνται να υποκαταστήσουν και σ' αυτό τον τομέα τις υποχρεώσεις της πολιτείας. Νέοι νόμοι και ρυθμίσεις στέλνουν πίσω τις γυναίκες στην οικονομική εξάρτηση, στην υποταγή, στην ανασφάλεια για τα γηρατειά, στις οπισθοδρομικές αντιλήψεις και προλήψεις για το ρόλο της γυναίκας και την αποκλειστική απασχόλησή της με το νοικοκυριό, τη φύλαξη των παιδιών και την περίθαλψη των γερόντων (σελίδα 20)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ