Τετάρτη 25 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Στη σκιά της «κρίσης»: «Σε συνθήκες έντονων πολιτικών διεργασιών, το οικονομικό επιτελείο επιζητεί εναγωνίως τη διέξοδο διά της αναγέννησης της οικονομικής δραστηριότητας, με μέτρα που θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες. Εντός της βδομάδας ο κ. Νικ. Χριστοδουλάκης θα παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό νόμο, όπου θα κυριαρχεί η πρόβλεψη δημιουργίας αφορολόγητων αποθεματικών απ' όλες τις επιχειρήσεις μέχρι του 40% των κερδών τους για τρία χρόνια, με σκοπό την πραγματοποίηση επενδύσεων. Στην αυτή λογική αύριο ο κ. Χριστοδουλάκης θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του εμπορίου, με σκοπό να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους για το άνοιγμα των καταστημάτων ένα ακόμη απόγευμα, κατά προτίμηση του Σαββάτου» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Και ζήτημα ωραρίου: «Ζήτημα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων θέτει επισήμως η κυβέρνηση και ήδη συναντά τις έντονες αντιδράσεις των εμπόρων. Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της απασχόλησης με τη λειτουργία των καταστημάτων για ένα επιπλέον απόγευμα και η απελευθέρωση του ωραρίου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο νέος κύκλος διερευνητικών επαφών αρχίζει αύριο με συσκέψεις των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη και Εργασίας Δ. Ρέππα...» (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

Τρία μέτωπα: «Θερμό καλοκαίρι προβλέπεται για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που έχει μπροστά του τρία ανοιχτά μέτωπα με εργοδότες και εργαζόμενους: το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, το νέο μισθολόγιο της ΑΔΕΔΥ και τις ιδιωτικοποιήσεις, με πρώτη αυτή της Ολυμπιακής Αεροπορίας» (Ειρήνη Χρυσολωρά - ΝΕΑ).

Ολα για τους κλινικάρχες: «Είκοσι κλινικές και διαγνωστικά κέντρα της χώρας μοιράζονται το 80% σχεδόν των εσόδων και κερδών του κλάδου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από μεγάλη συγκέντρωση. Αναλυτικά αύξηση κατά 16% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών σε 190 ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα της χώρας το 2002 και έφτασε στα 202 εκατ. ευρώ. Ωστόσο το 79% αυτών των εσόδων προέρχεται από τις 20 μεγαλύτερες κλινικές και διαγνωστικά κέντρα... Τα κεφάλαια του χώρου που προέρχονται από δανεισμό φτάνουν το 51%» (ΚΕΡΔΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ