Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ
Απεργία διαρκείας από τα μέσα Ιούλη

Απεργία διαρκείας ξεκινούν από τις 14 Ιούλη οι βενζινοπώλες όλης της χώρας, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για εγκατάσταση σε όλα τα πρατήρια ειδικών ταμειακών μηχανών (ΦΗΜ - ΑΔΗΜΕ).

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας καταγγέλλει ως «αδιάλλακτη» τη στάση του υπουργείου, καθώς η τοποθέτηση των μηχανών «χωρίς τη σφράγιση των δεξαμενών για τη διασφάλιση των βενζινοπωλών από το χρόνιο πρόβλημα των αποκλίσεων, δημιουργεί ανησυχία και αγανάκτηση». Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι «δεν είναι δυνατόν ο βενζινοπώλης να ελέγχεται για πράξεις άλλων, όταν η παραλαβή των καυσίμων γίνεται με τα μέτρα του βυτιοφορέα και η χρέωση με βάση τη θερμοκρασία που καθορίζει ο προμηθευτής στο σημείο φόρτωσης».

Στην ανακοίνωσή της τονίζει επίσης ότι έχει προτείνει «την εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού συστήματος πλήρους παρακολούθησης των εισροών και εκροών καυσίμων από το πρατήριο, το οποίο θα διασφαλίζει απόλυτα τη νομιμότητα, τους βενζινοπώλες, τους προμηθευτές και τους καταναλωτές», το οποίος όμως δεν το δέχτηκε η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ