Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Διευρύνεται η παράδοση

Νέες διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ

Την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκληρωτική παράδοση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αποφάσισαν χτες στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ, αφού υπό την προεδρία του Α. Τσοχατζόπουλου υπογράφτηκε η νέα κοινοτική οδηγία για την πλήρη απελευθέρωση των αγορών ενέργειας.

Στο μεταξύ χτες, πρώτη μέρα εφαρμογής των απεργιακών μέτρων της ΓΕΝΟΠ που ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για την παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς, ομάδα εργαζομένων της ΔΕΗ υπό την καθοδήγηση της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ) πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του νομοσχεδίου. Μόνο που αυτά τα νομοσχέδια - άσχετα αν τα προτείνει η ΡΑΕ - κατατίθενται και ψηφίζονται από την κυβέρνηση....

Νέες διακοπές

Με τα δίκτυα της ΔΕΗ τα 'βαλαν τον τελευταίο καιρό οι... εργολάβοι και αφήνουν εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών χωρίς ρεύμα ολόκληρες περιοχές. Χτες περίπου στις 9 το πρωί, η ευρύτερη περιοχή ο του Παγκρατίου, έμεινε χωρίς ρεύμα για περίπου μιάμιση ώρα, αφού σύμφωνα με τη ΔΕΗ «εργολάβος της ΕΥΔΑΠ κατά τη διάρκεια εργασιών προκάλεσε ζημιές σε καλώδιο των 150 κιλοβόλτ μέσω των οποίων τροφοδοτούνται τα κέντρα διανομής Αριστείδου και Παγκρατίου».

Και αφού αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο συγκεκριμένο καλώδιο, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής σημειώθηκαν για αρκετή ώρα και άλλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, λόγω βλαβών σε γραμμές μέσης τάσης, οι οποίες «έσκασαν» από την υψηλή θερμοκρασία. Σύμφωνα με τεχνικούς της ΔΕΗ, τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση θα είναι αρκετά τις περιόδους των υψηλών θερμοκρασίων, αφού τα καλώδια είναι παλιά και «σκάνε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ