Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Διαμαρτύρονται για το «παράνομο εμπόριο»

Την αντιμετώπιση του φαινομένου του παράνομου υπαίθριου εμπορίου ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας με εξώδικη επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, νομάρχες Αθήνας και Πειραιά, αρμόδιους υπουργούς. Στο σχετικό κείμενο η διοίκηση του ΕΣΑ, που ακόμα και σήμερα αρνείται να διαπιστώσει ότι το κύριο πρόβλημα της αγοράς είναι η πολιτική λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων - καταναλωτών - πελατών τους, κάνει λόγο για ασύδοτα κυκλώματα που δρουν σε βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων.

«Το ελληνικό κράτος διατηρώντας και υποθάλποντας με πράξεις και παραλείψεις το παράνομο εμπόριο, συνεργεί και συνδιαμορφώνει την πιο ακραία κατάσταση αθέμιτου ανταγωνισμού», αναφέρεται. Ο σύλλογος εκφράζει την πρόθεσή του, στο βαθμό που δεν εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία για το υπαίθριο εμπόριο και τα όσα προβλέπονται για την παράνομη διακίνηση προϊόντων, να «προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των μελών του καταθέτοντας ατομικές και συλλογικές αγωγές κατά του Δημοσίου». Κάνει, επίσης, λόγο για «τεράστιες αστικές συνέπειες» απέναντι στις οποίες κινδυνεύει «να εκτεθεί το ελληνικό δημόσιο ως φορέας της δημόσιας περιουσίας» εάν «δε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα τερματισμού της παράνομης αυτής κατάστασης».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΣΑ, ο τζίρος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο παράνομο υπαίθριο εμπόριο ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ, περίπου 30.000 αλλοδαποί είναι οι τελικοί διανομείς στην Αττική και άλλες 20.000 στην υπόλοιπη χώρα. Επίσης, αναφέρει ενδεικτικά ότι εβδομαδιαίως διακινούνται περίπου 150.000 τσάντες μ' αυτό τον τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ