Σάββατο 28 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ταλαιπωρίας συνέχεια με τους μετανάστες

Νέα παράταση του ωραρίου λειτουργίας της Διεύθυνσης Εργασίας, ανακοινώθηκε χτες από τη Νομαρχία Πειραιά, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η πληθώρα των μεταναστών που καθημερινά προστρέχουν στην Υπηρεσία για να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής και εργασίας τους.

Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της Νομαρχίας όμως, πως έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξυπηρετηθούν μέσα στις προθεσμίες όλοι οι αλλοδαποί που, χάνοντας μεροκάματα, στοιβάζονται στις ουρές για να πάρουν την πολυπόθητη άδεια παραμονής τους, η κατάσταση που επικρατεί στη Νομαρχία αλλά κυρίως στο αρμόδιο Γραφείο του Δήμου Πειραιά, είναι ενδεικτική της αντιμετώπισης που υφίστανται οι ξένοι εργάτες αλλά και της γραφειοκρατίας που επικρατεί.

Στις υπηρεσίες του δήμου, σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμούν 2.000 περίπου αιτήσεις και οι ειδικευμένοι υπάλληλοι που εξυπηρετούν τους μετανάστες, είναι πέντε. Ετσι, καθημερινά αδυνατούν να διεκπεραιώσουν περισσότερες από 50 αιτήσεις. Και σαν να μη φτάνει αυτό, οι υπάλληλοι δεν μπορούν να ειδοποιήσουν τηλεφωνικά τους μετανάστες, όπως είναι υποχρεωμένοι, γιατί δεν επιτρέπεται να τηλεφωνήσουν σε κινητά τηλέφωνα, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι οι μετανάστες μόνο κινητά τηλέφωνα διαθέτουν. Αποτέλεσμα αυτής της απαγόρευσης είναι πολλές κάρτες να μην φτάνουν έγκαιρα στο δικαιούχο τους, με κίνδυνο να ακυρωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ