Σάββατο 5 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Αντιασφαλιστική επέλαση: «Αλλεπάλληλες αλλαγές επέρχονται στα ασφαλιστικά καθεστώτα των κρατών της Ευρώπης, με στόχο την παράταση του εργασιακού βίου των ασφαλισμένων και τον περιορισμό των προσυνταξιοδοτικών καθεστώτων. Οι αλλαγές προωθούνται από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Αυστρίας, ενώ τροποποιήσεις μελετώνται στην Ιταλία. Χτες η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει παράταση του εργασιακού βίου των Γάλλων δημοσίων υπαλλήλων κατά δυόμισι χρόνια, προς το παρόν, στα 40 έτη (όριο που ήδη ισχύει στον ιδιωτικό τομέα) και ως το 2020 στα 42 χρόνια. Επίσης, η βρετανική κυβέρνηση προτείνει την κατάργηση της υποχρεωτικής συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια... Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η πρόταση που συζητείται στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης για άρση της υποχρεωτικής συνταξιοδότησης που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων ετών ασφάλισης και ηλικίας» (ΒΗΜΑ).

«Τσάμπα πράμα»: «Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στην αγορά για τη Νέα Ολυμπιακή καθώς πολλοί επενδυτές έχουν ήδη εκδηλώσει την επιθυμία να μετέχουν στο νέο σχήμα... Παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών υποστηρίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο αυξημένο ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές καθώς η νέα εταιρεία δε θα έχει χρέη και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της με μειωμένο προσωπικό» (ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

«Εκτός» η ΔΕΗ: «Νέα μορφή ενεργειακής αγοράς με συμμετοχή ιδιωτών, ρυθμίσεις για τη διείσδυση του φυσικού αερίου στη χώρα μας και ευκαιρίες για επενδύσεις στη γεωθερμία, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την ενέργεια που κατατέθηκε χτες στη Βουλή από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Ακη Τσοχατζόπουλο. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η τροπολογία που ρυθμίζει θέματα της ενεργειακής αγοράς με την οποία είναι σφόδρα αντίθετη η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, η οποία, άλλωστε, κήρυξε 24ωρη απεργία για το θέμα... Σύμφωνα με το άρθρο 24 του νομοσχεδίου, ο Διαχειριστής του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) διενεργεί διαγωνισμούς για τη μακροχρόνια διασφάλιση επαρκών ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας, με βάση τις εκτιμήσεις για την προσφορά και τη ζήτηση. Στους διαγωνισμούς της ΔΕΣΜΗΕ, τυπικά, η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να λάβει μέρος επί μεγάλο χρονικό διάστημα» (Α. Γ. Χριστοδουλάκης - ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ