Κυριακή 6 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ
Διαμαρτύρονται για τη μείωση συντάξεων

Εντονες αντιδράσεις από τις συνταξιουχικές ενώσεις εξακολουθεί να προκαλεί η παράνομη ενέργεια των υπηρεσιών του ΝΑΤ, μετά βέβαια από κυβερνητική εντολή, να παρακρατήσουν «χοντρά» ποσά από ναυτεργατικές συντάξεις του Ιούλη. Οι υπηρεσίες παρακράτησαν ακόμα και 700 ευρώ από όσους συνταξιούχους δεν ανήκουν στην ανώτατη βαθμίδα συνταξιοδότησης, σε αυτή δηλαδή «της κατηγορίας των ακτοπλόων», αναγκάζοντάς τους να υπαχθούν με το ζόρι. Η ενέργεια αυτή δεν προβλέπεται από κανένα σημείο του σχετικού νόμου. Αντίθετα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η υπαγωγή στην ανώτατη βαθμίδα γίνεται μετά από αίτηση του συνταξιούχου και η παρακράτηση γίνεται σε 12 δόσεις και όχι σε δύο που αποφάσισαν αυθαίρετα οι υπηρεσίες του ΝΑΤ.

Η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ - ΝΑΤ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτή την ενέργεια και απαιτεί να επιστραφούν άμεσα στους συνταξιούχους τα παρακρατηθέντα ποσά. Καταγγέλλει ακόμα τους εγκάθετους στη διοίκηση της Ενωσης Συνταξιούχων Μηχανικών, η οποία συμπαρατάχτηκε με αυτή την κλεψιά, για να αποκαλυφθεί ότι: «Αυτή η παράνομη ενέργεια - όπως αναφέρεται - είναι αποτέλεσμα της συναλλαγής των παραγόντων που συγκροτούν την τριμερή συνεργασία ΥΕΝ - εφοπλιστές - ΠΝΟ, με τη συμμετοχή της μικρής ομάδας των νεόκοπων συνταξιούχων συνδικαλιστών, που λειτουργούν σαν κράχτες και διαχειριστές των αποφάσεων του ΥΕΝ και των εφοπλιστών».

Η ΠΕΣ - ΝΑΤ κάνει σαφές ότι συμπαρατάσσεται με τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και καλεί τους συνταξιούχους να ενισχύσουν το αγωνιστικό μέτωπο πάλης για την ανάπτυξη νέων αγώνων για την καταδίκη και ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Παράλληλα παραθέτει το διεκδικητικό της πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ