Παρασκευή 11 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημιουργείται «Συνήγορος του Παιδιού»

Τη δημιουργία του «Συνηγόρου του Παιδιού», ο οποίος θα πραγματοποιεί προληπτικές παρεμβάσεις σε Ιδρύματα που είτε ασχολούνται με παιδιά, είτε κρατούνται σε αυτά νέοι, όπως τα σωφρονιστήρια, εξήγγειλε χτες, σε συνέντευξη Τύπου ο «Συνήγορος του Πολίτη», Γ. Καμίνης.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί τηλεφωνική γραμμή όπου θα μπορούν ενήλικες ή ανήλικοι να καταγγέλλουν περιπτώσεις καταπάτησης των δικαιωμάτων τους και να ενημερώνονται γι' αυτά. Τη θέση του «Συνηγόρου του Παιδιού» καταλαμβάνει ο νομικός Γ. Μόσχος. Στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης παρουσιάστηκαν και οι νέοι βοηθοί συνήγοροι. Πρόκειται για τους Ανδ. Τάκη, επικεφαλής του Κύκλου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Π. Παπαρρηγοπούλου, επικεφαλής του Κύκλου Κοινωνικής Προστασίας, Γ. Γιαννακούρου, επικεφαλής του Κύκλου Ποιότητας Ζωής και Κ. Σπανού, επικεφαλής του Κύκλου Σχέσεων Κράτους - Πολίτη.

Οπως σημειώθηκε χτες, στο διάστημα που προηγήθηκε, έγιναν στο Συνήγορο του Πολίτη 50.000 αναφορές για θέματα που αφορούν κυρίως υπηρεσίες από ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς εποπτευόμενους από το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ