Παρασκευή 11 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απ' την αρχή του χρόνου περιμένουν το επίδομα

Εχουν περάσει παραπάνω από έξι μήνες από τότε που οι συνταξιούχοι ανάπηροι των ΟΤΑ θα 'πρεπε να έχουν λάβει το επίδομα παρατετραπληγίας που δικαιούνται, κι όμως εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μένουν απλήρωτοι!

Το θέμα αυτό έφεραν, με Ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, Αντ. Σκυλλάκος και Αγγ. Τζέκης. Στην Ερώτησή τους επισημαίνουν ότι αιτία αυτής της καθυστέρησης είναι το γεγονός ότι η καταβολή του επιδόματος συνδέεται με την υπογραφή της Κοινής Απόφασης των υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών, αναφορικά με τα κριτήρια και τη διαδικασία κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) τους έτους 2003 στους ΟΤΑ, η οποία εκδίδεται ύστερα από πρόταση της ΚΕΔΚΕ. «Ομως η χορήγηση αυτού του επιδόματος καλύπτει πάγιες υγειονομικές ανάγκες των παρατετραπληγικών και είναι ανεξάρτητο από τα εισοδήματα των δικαιούχων και η καθυστερημένη καταβολή του δημιουργεί ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα για τους παρατετραπληγικούς», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Οι τρεις βουλευτές στην Ερώτησή τους ρωτούν τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κ. Σκανδαλίδη, πότε, επιτέλους, θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση των επιδομάτων και τι μέτρα θα παρθούν για να αποδεσμευτεί το κονδύλι του εξωιδρυματικού επιδόματος παρατετραπληγίας, έτσι ώστε να αποδίδεται έγκαιρα στους δικαιούχους και να μη δημιουργούνται τέτοια φαινόμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ