Παρασκευή 11 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίωξη κατά δημοσιογράφων

Με το σκεπτικό ότι η δημοσίευση ορισμένων στοιχείων της δικογραφίας της «17 Νοέμβρη» μπορούσε να οδηγήσει ίσως στη ματαίωση συλλήψεων υπόπτων που αναφέρονταν σε αυτή, ασκήθηκε χτες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία κατά των δημοσιογράφων του «Βήματος» και της «Ελευθεροτυπίας» Δέσποινας Μπρούσαλη και Παναγιώτη Στάθη. Η δίωξη αναφέρεται σε δημοσιεύματα στις δύο εφημερίδες το περασμένο καλοκαίρι. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός της δίωξης δημοσιογράφων, δεδομένου ότι είναι γνωστό πως διάφορα στοιχεία «διέρρεαν» τότε από τις αρχές προς τον Τύπο σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και όχι μόνο που παιζόταν.

Η δίωξη κατά των δύο δημοσιογράφων ασκήθηκε ύστερα από την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε στις 24 Ιούλη 2002 ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτήρης Μπάγιας και αφού ελήφθησαν καταθέσεις από δημοσιογράφους, συνηγόρους κατηγορουμένων στη δίκη της «17Ν», αλλά και αστυνομικούς που φέρονται ως παρόντες στις απολογίες ενώπιον της ανακρίτριας Θεώνης Μπούρη, όταν η τελευταία χειριζόταν την υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο δημοσιογράφων ανατέθηκε στην όγδοη Πταισματοδίκη Αθήνας, στην οποία και θα απολογηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ