Παρασκευή 11 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεσα μέτρα για την προστασία των λουόμενων

Eurokinissi

Να παρθούν άμεσα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία των λουόμενων ζητούν από τους υπουργούς Εσωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Παιδείας, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Αγγελος Τζέκης και Νίκος Γκατζής.

Οπως επισημαίνουν οι τρεις βουλευτές, στη χώρα μας κάθε χρόνο θρηνούμε δεκάδες θύματα από πνιγμό στις θάλασσές μας. «Είναι τραγικό σε μια χώρα, που η θάλασσα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των κατοίκων της, να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές από την έλλειψη σχετικής παιδείας και εκπαίδευσης, αλλά και ουσιαστικών μέτρων πρόληψης και προστασίας των λουόμενων», σημειώνουν.

Τονίζουν δε ότι ο απολογισμός του Σαββατοκύριακου που πέρασε δυστυχώς είναι τραγικός. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες μόνο στην παραλία των Νέων Πόρων Πιερίας πνίγηκαν δύο νέοι άνθρωποι και κινδύνεψαν πολλοί άλλοι. Στη συγκεκριμένη παραλία παρότι κάθε χρόνο υπάρχουν θύματα δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες και μάλιστα σε ικανό αριθμό ώστε να καλύψουν τη μεγάλη σε έκταση παραλία.

«Προκειμένου να περιοριστεί το πρόβλημα, επιβάλλεται να παρθούν κάποια ελάχιστα μέτρα, όπως είναι: Η συστηματική φροντίδα από το κράτος για την εκπαίδευση - εκμάθηση κολύμβησης των παιδιών, αλλά και γενικότερα των κατοίκων της χώρας μας. Η πιο ενεργός βοήθεια και συμμετοχή του λιμενικού σώματος στην πρόληψη και προστασία του λουόμενων, καθώς και η χορήγηση των αναγκαίων κονδυλίων για την πρόσληψη μεγάλου αριθμού ναυαγοσωστών και πολλά άλλα», καταλήγουν.

Ετσι, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την πρόληψη και προστασία των λουόμενων.

  • Στο μεταξύ, ποινική δικογραφία εναντίον του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου για τη μη έγκαιρη πρόσληψη ναυαγοσωστών στην παραλία των Νέων Πόρων, συνέταξε το Λιμεναρχείο Πλαταμώνα Πιερίας και σύμφωνα με πληροφορίες θα την υποβάλει σήμερα στον εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι από χτες στην παραλία περιπολούν εθελοντές ναυαγοσώστες.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατέληξε 14χρονος που πνίγηκε στην παραλία Ερασμίου (2023-07-25 00:00:00.0)
Ελλιπής η ναυαγοσωστική κάλυψη πολλών παραλιών (2023-07-12 00:00:00.0)
Απλησίαστο το κόστος για μια βουτιά στη θάλασσα (2022-07-08 00:00:00.0)
Νεκρός οικοδόμος εξαιτίας της απουσίας προστατευτικών μέτρων (2011-03-22 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση των παραλιών (2009-05-12 00:00:00.0)
Καυτή η είσοδος για μια απόδραση δροσιάς (2003-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ