Παρασκευή 11 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣτΕ
ΟΧΙ στον Ολυμπιακό για το γήπεδο στου Ρέντη

Φραγμό στα σχέδια της ανώνυμης εταιρίας «Ολυμπιακός» για κατασκευή βοηθητικού γηπέδου και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων στον Ελαιώνα βάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Από τον Ολυμπιακό προβλέπονταν η κατασκευή βοηθητικού γηπέδου 81.506 τ.μ. και συμπληρωματικές εγκαταστάσεις (κλειστό γυμναστήριο 8.100 θέσεων, κέντρο κολύμβησης 1.800 έως 3.000 θέσεων κλπ.), στις οποίες ανέφεραν ότι θα διεξάγονταν και Ολυμπιακά αθλήματα το 2004.

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο με απόφασή του στον μεν Ολυμπιακό ανάβει το «κόκκινο φως» για το βοηθητικό γήπεδο, ενώ αντίθετα στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) ανάβει το «πράσινο φως» για τη συνέχιση κατασκευής των εγκαταστάσεων όπου θα στεγαστούν υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ είχε κατατεθεί σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή του Ελαιώνα, μεταξύ των Δήμων Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Ταύρου, προκειμένου να κατασκευαστούν δύο συνεχόμενοι πόλοι, ένας «αθλητικός» (σ.σ. βοηθητικό γήπεδο Ολυμπιακού) και ένας «πολιτιστικός» (σ.σ. εγκαταστάσεις ΙΜΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ