Τετάρτη 16 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ματωμένα μεροκάματα

Το μεροκάματο του τρόμου για τέσσερις αλλοδαπούς εργαζόμενους, που τραυματίστηκαν σοβαρά, περιγράφει το χτεσινό δελτίο εργατικών ατυχημάτων. Σοβαρά στο λαιμό τραυματίστηκε ο αλβανικής καταγωγής βοηθός υδραυλικού Θανάς Κιτσάκης, 23 χρόνων, που δούλευε σε επισκευές στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια» με την «Τεχνική ΕΠΕ Δ. Βελέντζας». Ο εργαζόμενος εκτελούσε εργασίες στις ψευδοροφές και ανοίγοντας την πόρτα του δωματίου, στην ψευδοροφή του οποίου δούλευε, αυτή έσπρωξε τη θυρίδα η οποία έπεσε και του έκοψε το λαιμό.

Σοβαρά στη λεκάνη τραυματίστηκε ο Πετρίτ Σινανάι, 21 ετών, εργάτης οικοδόμος, που δούλευε σε οικοδομή στην οδό Πατησίων για λογαριασμό της επιχείρησης «Μαν. Κλουκίνας - Ιων. Λάππας Τεχνική και Εμπορική Οικοδομικών Υλικών και Μηχανημάτων». Ο εργαζόμενους πάτησε πάνω σε φεγγίτη του κτιρίου που υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει.

Από σκαλωσιά την ώρα που εργαζόταν στο εργοτάξιο κατασκευής νέων γραφείων της «J and P ΑΒΑΞ ΑΕ» (Αμαρουσίου - Χαλανδρίου), έπεσε ο 26χρονος εργάτης Petrit Gjoniaj, αλβανικής καταγωγής, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα του δεξιού χεριού στο ύψος του καρπού και εξάρθρωση της ωμοπλάτης. Ο εργαζόμενος δούλευε για λογαριασμό της «Steel AE».

Σοβαρά χτυπήματα και στα δυο του πόδια υπέστη ο οικοδόμος, αλβανικής καταγωγής Μαρκ Λαμί, που εργαζόταν για την επιχείρηση «Αλφα Μπετόν Αφοί Αλαφογιάννη» στο Ολυμπιακό Στάδιο, όταν κατά τη διάρκεια θεμελίωσης των γηπέδων προθέρμανσης και ενώ βρισκόταν μέσα στο χαντάκι αποκολλήθηκε χώμα από τα πρανή της εκσκαφής, με αποτέλεσμα να τον πλακώσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ