Κυριακή 20 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Αποκαλυπτήρια της ΕΕ...

Είναι, πράγματι, άκρως αποκαλυπτικά για το διεθνές προοδευτικό κίνημα όλα όσα αναφέρθηκαν στην πρόσφατη Συνάντηση των κομμουνιστικών, σοσιαλιστικών κι εργατικών κομμάτων, που έγινε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του ΚΚΕ. Η αντεπαναστατική δραστηριότητα των εγκάθετων, κατ' ουσία, δυτικόδουλων κυβερνήσεων των πρώην Λαϊκών Δημοκρατιών πρωτοτυπεί σε ευρηματικότητα. Σ' αυτές τις χώρες συμβαίνει τα κομμουνιστικά κόμματα να είναι, είτε ουσιαστικά είτε θεσμικά, εκτός νόμου. Η πρωτοτυπία βρίσκεται στο ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμά τους, ταυτίζεται ο κομμουνισμός με το φασισμό, υπερβαίνοντας, έτσι, ακόμη και τη μητρόπολη του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ. Ακόμη κι ένας μικροπωλητής που στο καρότσι του πουλάει βιβλία των Μαρξ και Λένιν κατηγορείται για ανατρεπτική προπαγάνδα με όλες τις ασφαλίτικες συνέπειες.

Εδώ, τα μίσθαρνα όργανα υπερβαίνουν ακόμη και τη στρατοκρατική δικτατορία του 1967 στην Ελλάδα. Σωρεία δικών αφορούν υπαλλήλους και λειτουργούς του προηγούμενου λαϊκοδημοκρατικού συστήματος. Οποιος τότε είχε την ατυχία να είναι εργατικός υπάλληλος, σήμερα οδηγείται στις φυλακές. Τα καθεστώτα αυτά θυμίζουν την αστυνομική τρομοκρατία των διώξεων του μετεμφυλιοπολεμικού κράτους της Δεξιάς στην Ελλάδα. Εκατοντάδες χιλιάδες διώχτηκαν από τις δουλιές τους κάτω από το βάρος των φακέλων κοινωνικών φρονημάτων. Στις βαλτικές χώρες περίπου εννιακόσιες χιλιάδες άνθρωποι θεωρούνται ως ΜΗ ΠΟΛΙΤΕΣ διότι εγκαταστάθηκαν σε αυτές τις χώρες μετά το 1940 στα πλαίσια των ενιαίων Σοβιετικών Δημοκρατιών, με αποτέλεσμα να διαλύονται οικογένειες. Πολίτες που πολέμησαν τον γερμανικό φασισμό διώκονται σαν προδότες διότι συντόνισαν τον πατριωτικό τους αγώνα με τον αντιναζιστικό αγώνα της Σοβιετικής Ενωσης. Φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις που είχαν βρεθεί με το μέρος των Γερμανών και εκδιώχθηκαν ως εγκληματίες αποκαλύπτονται τώρα σαν οι πραγματικοί πατριώτες απέναντι στα «κομμουνιστικά μιάσματα». Θα σκεφτεί κανείς, μόνο, ότι αυτά τα «μιάσματα» της ΕΣΣΔ έδωσαν τα περισσότερα εκατομμύρια νεκρούς ως φόρο τιμής στο μνημείο της Ελευθερίας.

Κάθε κόμμα υποχρεούται να γνωστοποιεί τα μέλη του στις κρατικές αρχές που ελέγχουν τη γνησιότητά τους. Στη Σερβία π.χ. για να κατέλθει στις εκλογές χρειάζεται μίνιμουμ δέκα χιλιάδες μέλη, τα στοιχεία των οποίων γνωστοποιούνται κι ελέγχονται από εντεταλμένους δικαστικούς και υπηρεσίες ασφαλείας. Η νεοπαγής αστική δημοκρατία αυτών των πρώην Λαϊκών Δημοκρατιών πιστοποιείται από την παντοδυναμία του ...Ιαβέρη. Κάνοντας αναγκαστική σύγκριση παρατηρείται ότι στα πρώτα δέκα χρόνια μετά τη σοσιαλιστική επανάσταση το 1917 στη Ρωσία, η οικονομία είχε αλματώδη ανάπτυξη σύμφωνα με τους διεθνείς τότε οργανισμούς. Αντίθετα, δέκα χρόνια μετά τις αστικές αντεπαναστάσεις, σε αυτές τις χώρες, η οικονομία τους δεν έχει ακόμη φτάσει στα επίπεδα του 1989. Επιστέγασμα της αντιλαϊκής συμπεριφοράς των δυτικόδουλων κυβερνήσεων των παρακατιανών πρακτόρων είναι η επιβολή της ποινικοποίησης λαϊκών αντιαμερικανικών και αντιΝΑΤΟικών κινητοποιήσεων. Το ζήτημα της νεο-ναζιστικής συγκρότησης αυτών των χωρών μάς αφορά ως Ελλάδα διότι εγκρίθηκε πρόσφατα η εισδοχή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οταν στην υπαρκτή ΕΕ αναγνωρίζεται ότι υπάρχει «δημοκρατικό έλλειμμα», κατανοείται η αρνητική επίδραση αυτών των κυβερνήσεων εις βάρος των δοκιμαζόμενων δημοκρατικών ελευθεριών. Οι εραστές του νεοναζισμού θα βρουν τις αδελφές ψυχές και μέσα στην επίσημη ευρωενωσιακή καμαρίλα. Η ισπανική κυβέρνηση ψήφισε νόμο που ενοχοποιεί κάθε εκδήλωση που ασκεί κριτική «κατά του υπάρχοντος πολιτειακού συστήματος», υπερβαίνοντας ακόμη και τον παλιό 509.

Ομως, το πλέον αποκαλυπτικό σε αυτή την ιστορία είναι η πραγματική αξία περί «δημοκρατικής Ευρώπης», «Ευρωπαϊκού κεκτημένου» κι άλλες ανάλογες παρλαπίπες. Το ευρωενωσιακό διευθυντήριο που δέχεται μετά μανίας στους κόλπους του αυτούς που καταπατούν τις στοιχειώδεις ανθρώπινες ελευθερίες, δείχνει την αγωνιώδη αναζήτηση υποτακτικών πρακτορίσκων παρακατιανού επιπέδου που θα ενισχύσουν τα επιπλέον αντιδημοκρατικά μέτρα που χαλκεύονται να εμφανιστούν στην πρώτη ευκαιρία. Αυτές οι δυτικόδουλες κυβερνήσεις θα παίξουν το ρόλο ενός παγερού ρεύματος του Βορρά πάνω στους λαούς. Πρόκειται για την υπό διαμόρφωση νέα σύναξη αντιδραστικών δυνάμεων σε ένα ιμπεριαλιστικό μέτωπο νέου τύπου. Αμοραλιστές παρακαλούν να συμπράξουν σε αυτό το μέτωπο και είναι έτοιμοι να δώσουν όρκο θανάτου. Δηλώνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν στις πλέον εγκληματικές πράξεις εναντίον εθνών και λαών.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ