Παρασκευή 25 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Ημίμετρα»... «Στην υπό διαμόρφωση Χάρτα Κοινωνικής Σύγκλισης θα προβλέπεται επίσης, η τοποθέτηση επιδοτούμενων ανέργων σε δημοτικές επιχειρήσεις για 4ωρη απασχόληση, η αυξημένη επιδότηση του ενοικίου των ανέργων κ.ά. ενισχύσεις. Ουσιαστικά, όλα αυτά συνθέτουν ένα πακέτο ανακούφισης των ανέργων και όχι μέτρα για την απασχόληση. Προπαντός δεν είναι μέτρα κοινωνικής σύγκλισης, διότι κοινωνική σύγκλιση με 4ωρη απασχόληση, δηλαδή με μισό μεροκάματο, δε γίνεται. Δεν είναι μέτρα. Είναι ημίμετρα» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Νυστέρι... στον ΟΑΕΔ: «Η μείωση της ανεργίας είναι δυσανάλογα μικρή σε σχέση με την αύξηση του ΑΕΠ. Το σημαίνει αυτό; Οτι "κάτι" πάει στραβά: Ενώ οι επιχειρήσεις ζητούν να προσλάβουν προσωπικό, δε βρίσκουν τις ειδικότητες που απαιτεί η παραγωγική τους διαδικασία!.. Πού βρίσκεται ο αδύναμος κρίκος; Βρίσκεται στον ΟΑΕΔ, οργανισμό ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, διότι δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις, ποιες ειδικότητες ζητούν οι επιχειρήσεις, ποιες ανάγκες δημιουργεί η ανάπτυξη της οικονομίας. Ο ΟΑΕΔ είναι μια παλιά... αμαρτία... Η λύση είναι μία, νυστέρι. Ο κ. Δ. Ρέππας έχει το κουράγιο;» (Από το άρθρο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ).

Λαθρεμπόριο απάτης: «Σε 1 τρισεκατομμύριο δραχμές υπολογίζεται ο τζίρος από την παράνομη διακίνηση και πώληση οπωρολαχανικών, μόνο στο Λεκανοπέδιο. Το κύκλωμα των λαθραίων εμπόρων ελέγχει το 40% των πωλήσεων και αυτό είναι που διαμορφώνει κατά κύριο λόγο τις τιμές των προϊόντων που φτάνουν στο καλάθι του καταναλωτή... Η απουσία αυστηρών ποινών στους παραβάτες τροφοδοτεί κατά κάποιο τρόπο τη δραστηριότητά τους... Εάν συλληφθεί λαθραίος έμπορος από τα αρμόδια όργανα του ΣΔΟΕ, θα κληθεί να πληρώσει ως πρόστιμο μόνο την αξία του δεσμευμένου φορτίου του, χωρίς καμία επιπλέον επίπτωση» (Στ. Βραδέλης -ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ