Παρασκευή 25 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επαναλαμβανόμενες φιέστες για ανύπαρκτο έργο

Ερχονται τα εγκαίνια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο της Λαμίας μετά τα εγκαίνια των εργατικών κατοικιών

Να καταδικάσουν τις δημαγωγικές παραστάσεις της κυβέρνησης και την ψηφοθηρία της ΝΔ, αφού και οι δυο έχουν αποδείξει ότι είναι συνεπείς υποστηρικτές του μεγάλου κεφαλαίου, καλεί το λαό της Φθιώτιδας, με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ, με αφορμή τις συχνές προεκλογικές επισκέψεις υπουργών στο Νομό.

Μετά τα εγκαίνια εργατικών κατοικιών στην Ανθήλη, που αποτελούν χρυσοπληρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων και την ανέξοδη ίδρυση πανεπιστημίου στη Ρούμελη, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, ήρθε η ώρα της Υγείας, αφού την 1η Αυγούστου ο υφυπουργός Υγείας Εκ. Νασιώκας θα εγκαινιάσει τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου.

Εμείς δε θα τους χειροκροτήσουμε, επισημαίνεται, γιατί η ΜΕΘ, ο αξονικός τομογράφος, ο μαστογράφος και η σύγχρονη καρδιολογική μονάδα δεν είναι χάρισμα στους Λαμιώτες, είναι δικαίωμα που καθυστερημένα και με όχι ολοκληρωμένο τρόπο εκπληρώνεται.

Στη Λαμία, συνεχίζει η ανακοίνωση, η κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει άνετα όταν η κατασκευή του νέου νοσοκομείου καθυστερεί απαράδεκτα. Οταν το πολιτικό όργανο διεύθυνσης των υπηρεσιών Υγείας στην Περιφέρεια της Στερεάς αντί να δώσει βάρος σε χρονίζοντα προβλήματα στρέφει το ενδιαφέρον του στη συγκρότηση φορέων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που θα εκμεταλλευτούν τα ιαματικά λουτρά της περιοχής. Οταν τα Κέντρα Υγείας μαραζώνουν. Οταν η προληπτική ιατρική και η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους, με το ίδιο αριθμητικά προσωπικό, όπως και το 1990, ενώ οι ανάγκες διπλασιάστηκαν. Οταν η κατάργηση της δωρεάν Υγείας (με το εισιτήριο στα νοσοκομεία, τη συμμετοχή στις εξετάσεις και στα φάρμακα) επιβαρύνεται και από την παραοικονομία που αναπτύσσεται στα πλαίσια του συστήματος. Οταν οι ουρές και οι λίστες αναμονής ταλαιπωρούν καθημερινά τους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

«Εκτός απ' την κυβερνητική πολιτική και η ΝΔ παίζει και δημαγωγεί πάνω στα υπαρκτά προβλήματα στο χώρο της Υγείας, ενώ στην ουσία στηρίζει την ίδια πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας με προφανή στόχο να καρπωθεί ψήφους στις επερχόμενες εκλογές», υπογραμμίζει η ΝΕ.

Καταλήγοντας, καλεί το λαό της Φθιώτιδας να δυναμώσει τις διεκδικήσεις του για τα ζητήματα Υγείας, καταδικάζοντας τις πολιτικές που μετατρέπουν την υγεία σε προνόμιο των λίγων, να παλέψει για μια άλλη πολιτική μέσα από ένα λαϊκό μέτωπο για λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία, να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λουκέτο στη ΜΕΘ… θυσία στους εργολάβους και τα συμφέροντα των ιδιωτών (2024-07-19 00:00:00.0)
«Θερίζει» ο κορονοϊός στη Λοκρίδα, άμεσα μέτρα απαιτούν τα συνδικάτα (2021-03-23 00:00:00.0)
Η «φωνή κάτω από τις μάσκες» να ακουστεί πιο δυνατά, πιο απαιτητικά (2020-11-07 00:00:00.0)
Δραματική η κατάσταση στο χώρο της δημόσιας Υγείας (2020-03-20 00:00:00.0)
Φιέστες εξωραϊσμού των περικοπών και των ελλείψεων (2017-02-02 00:00:00.0)
Ημερήσιο νοσήλιο 646.193 δραχμών! (2001-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ