Τρίτη 23 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
«Θερίζει» ο κορονοϊός στη Λοκρίδα, άμεσα μέτρα απαιτούν τα συνδικάτα

Στους 12 ανέρχονται οι νεκροί από Covid-19 στην κωμόπολη της Μαλεσίνας του δήμου Λοκρών στη Φθιώτιδα, ανάμεσά τους νέοι άνθρωποι, εργαζόμενοι σε εργοστάσια και επιχειρήσεις της περιοχής.

Μάλιστα ο υψηλός αυτός αριθμός θανάτων, σε μια κωμόπολη λίγων χιλιάδων κατοίκων, έχει καταγραφεί τις τελευταίες τρεις βδομάδες, ενώ αρκετοί κάτοικοι, τόσο από τη Μαλεσίνα όσο και από άλλες περιοχές της Λοκρίδας, συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας αλλά και στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου.

Συνδικάτα της Φθιώτιδας, όπως το Συνδικάτο Μετάλλου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και το Σωματείο Τροφίμων - Ποτών, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών, ορισμένοι από τους οποίους ήταν μέλη των συνδικάτων και εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της περιοχής, όπως στη ΛΑΡΚΟ, σε ιχθυοκαλλιέργειες και σούπερ μάρκετ. Παράλληλα καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τη μη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, την έλλειψη πρόληψης με μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, τόσο στους εργασιακούς χώρους όσο και συνολικά στον πληθυσμό της περιοχής, καθώς και τη μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού.

Τονίζουν επίσης την ασφυκτική κατάσταση που βιώνει το Νοσοκομείο Λαμίας, αφού οι 12 κλίνες ΜΕΘ που έχουν διατεθεί για την πανδημία του κορονοϊού δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφονται σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ασθενείς είτε να μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλίας, είτε να διασωληνώνονται στην επίσης γεμάτη κλινική Covid του Νοσοκομείου Λαμίας και να περιμένουν να βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ.

Σε επαγρύπνηση και διεκδίκηση καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας

Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας καταγγέλλει ότι την ώρα που η περιοχή θρηνεί τους νεκρούς της, η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της αυστηρής καραντίνας απέδειξαν για μία ακόμη φορά ποιος κρατά τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή τόσα χρόνια, δουλεύοντας 12ωρα και χωρίς ρεπό. Σημειώνει μάλιστα ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενημερώνει τους εργαζομένους τι προτίθεται να πράξει ως προς τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ παράλληλα δεν καταβάλλει κανονικά τις αποδοχές στους εργαζόμενους για τις μέρες που βρέθηκαν σε καραντίνα και αφήνει ανεξέλεγκτους εργολάβους που δεν καταβάλλουν τα ημερομίσθια στους εργαζόμενους για τις μέρες της κακοκαιρίας, κατά τις οποίες δεν δούλεψε το εργοστάσιο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις, απαιτώντας συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ, μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του λαού από την πανδημία, καταβολή πλήρους αποζημίωσης στην οικογένεια του εργαζόμενου της ΛΑΡΚΟ που έχασε τη ζωή του από κορονοϊό, άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο ύψος δύο μισθών στις οικογένειες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και καταβολή όλων των αποδοχών των εργαζομένων που μπήκαν σε καραντίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ