Τρίτη 23 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμία συμμετοχή στην άσκηση «DEFENDER EUROPE 2021»

Την Παρασκευή 19 Μάρτη ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση ελληνικών και αμερικανικών στρατευμάτων με την ονομασία «Θρακική Συνεργασία - 21» στο πεδίο ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης, με τη συμμετοχή της 2ης και της 5ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής και μονάδων της ΧXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του ελληνικού Στρατού Ξηράς.

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαρ. Λαλούσης, και από αμερικανικής πλευράς η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ K. Λι, ο υποδιοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής, υποστράτηγος Τ. Τζέραρντ, και ο στρατιωτικός ακόλουθος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ρ. Αντερσον.

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ υπενθυμίζει «σε κάθε καλοπροαίρετο Ξανθιώτη που βλέπει τις εικόνες από την κοινή άσκηση» τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου: «Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον» και τονίζει πως η ενεργή συμμετοχή της περιοχής, με βασικό τον ρόλο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, στη γιγαντιαία «πρόβα πολέμου "DEFENDER EUROPE 2021"» προκαλεί μόνο ανησυχία, σημειώνοντας πως «τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των ήδη τεράστιων κινδύνων στοχοποίησης της περιοχής μας θα πληρώσουν ο λαός μας, όπως και οι άλλοι λαοί».

Η ΤΕ Ξάνθης προσθέτει πως ο καλλιεργούμενος εφησυχασμός ότι η ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ θα ανακόψει την τουρκική επιθετικότητα έχει καταρρεύσει, και καλεί το λαό της περιοχής να δυναμώσει την πάλη για να μη μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων, να μη χρησιμοποιηθεί κανένας Ελληνας φαντάρος και στρατιωτικός για τη διευκόλυνσή τους και να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ