Τρίτη 23 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Αττική

ΓΑΛΑΤΣΙ
ΓΑΛΑΤΣΙ
Σε κάθε συνοικία σε ολόκληρη την Αττική έφτασε το κάλεσμα μάχης για τη θωράκιση των νοσοκομείων, για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, όπως παραρτήματα μεγάλων κλαδικών συνδικάτων, Ενώσεις ΕΒΕ, μαζικοί φορείς, όπως Σύλλογοι Γυναικών, μαθητές, νεολαία συμμετείχαν στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Καλλιθέα, Γαλάτσι, Νέα Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση, Πεύκη, Λαύριο, Γέρακα, Κορωπί, Χαλάνδρι, Διόνυσο.

Στην Ελευσίνα, με τις δεκάδες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σε μια περιοχή οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της οποίας ζουν εδώ και μήνες τα αποτελέσματα της «ασυλίας» που παρέχει η κυβέρνηση στην εργοδοσία, διατρανώθηκαν οι διεκδικήσεις για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Στη συγκέντρωση μίλησε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο», μεταφέροντας τις διεκδικήσεις για τη θωράκιση των δημόσιων νοσοκομείων, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και άμεση επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών.

Η συγκέντρωση στο Μπραχάμι έγινε στο πάρκο Ασυρμάτου όπου παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους της περιοχής.

Κινητοποίηση αύριο στο «Λαϊκό» από σωματεία και φορείς της Καισαριανής

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Παρεμβάσεις αύριο Τετάρτη 24/3 για την Υγεία οργανώνουν οι 16 φορείς και σωματεία που απαρτίζουν τη Συντονιστική Επιτροπή για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καισαριανή. Συγκεκριμένα, καλούν σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ., στη συμβολή των οδών Ούλοφ Πάλμε και Παπάγου στου Ζωγράφου, και σε πορεία προς το Νοσοκομείο «Λαϊκό». Αύριο το πρωί, αντιπροσωπεία θα επιδώσει το κείμενο για την ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Υγείας στην πόλη και στελέχωσης του ΙΚΑ Παγκρατίου, μαζί με τις πρώτες 1.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί, στην Α' Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής.

Στη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές

Συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις το περασμένο Σάββατο από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα σε όλη τη χώρα, που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη βδομάδα. Στη Βόρεια Ελλάδα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Βέροια και στη Νάουσα, όπου την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Νηματουργία Βαρβαρέσος», Παναγιώτης Κουτσουπιάς, ο οποίος ανέδειξε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση που παλεύουν για τα δεδουλευμένα τους αλλά και συνολικά η εργατική τάξη, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι. Κάλεσε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, να απαντήσουν αγωνιστικά στην προσπάθεια τρομοκράτησης των αγώνων από πλευράς της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, συνολικά στην αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Αρτα, ενώ το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας πραγματοποίησε 2 αυτοκινητοπορείες, στην Ηγουμενίτσα και στην περιοχή της Παραμυθιάς.

Την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας στο Βαθύ Σάμου απαίτησαν χτες με την κινητοποίησή τους Σωματεία και Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ.


ΑΡΤΑ
ΑΡΤΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ