Τρίτη 23 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΡΙΖΑ
Τα «χαλάει» με την κυβέρνηση στην... τιμή της «επίταξης»

Στην... τιμή, που κατά τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει η «επίταξη» - μαϊμού των ιδιωτικών κλινικών, «διαφώνησε» χτες με την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που επισκέφτηκε τον «Ερυθρό Σταυρό», λέγοντας πως «όταν κάποια νοσοκομεία, κάποιες μονάδες μικρές επιτάσσονται, επιτάσσονται με διπλάσιο νοσήλιο, κάνοντας δώρο ουσιαστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία κι όχι αναγκάζοντάς την να βάλει πλάτη σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή». Αυτά την ώρα που και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που απ' την πρώτη στιγμή έπεσε στο τραπέζι εν μέσω πανδημίας, συνοδεύεται από το αίτημα για γενναία αποζημίωση των κλινικαρχών, απλά υποτίθεται όχι με το ακόμα μεγαλύτερο «καπέλο» που έσπευσε να νομοθετήσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας, σπάζοντας τα κοντέρ της υποκρισίας, μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ «με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και την επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων». Ακόμα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η εξαγγελθείσα επίταξη ιδιωτικών γιατρών γίνεται χωρίς σχέδιο για το αν υπάρχουν αυτές οι ειδικότητες, πού και πώς θα καλύψουν πραγματικές ανάγκες και διερωτήθηκε γιατί δεν έγιναν προσλήψεις των αναγκαίων ειδικοτήτων τον προηγούμενο χρόνο.

Και το λέει αυτό όταν μόλις πριν λίγες μέρες, κατά την παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το «νέο ΕΣΥ», ξεκαθαρίστηκε ότι οι προσλήψεις που (ξανα)υπόσχεται, ακόμα και αν γίνουν, είναι σταγόνα στον ωκεανό των δεκάδων χιλιάδων κενών θέσεων στα νοσοκομεία, τα οποία άλλωστε θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τα γνωστά «υλικά» της εμπορευματοποίησης, τους «κόφτες» για τις λαϊκές ανάγκες.

Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που ως κυβέρνηση επικαλούνταν το δημοσιονομικό κενό, προκειμένου να στηρίξει την ...ανάγκη ότι δεν πρέπει να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές, κατάργησε και τυπικά τον σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών και νομιμοποίησε τις αυθαιρεσίες σε βάρος των εργαζομένων στην Υγεία, με τα εξαντλητικά ωράρια, ακόμα και τα 60ωρα, αρνήθηκε προσλήψεις, διατήρησε στο ακέραιο το πετσόκομμα των 6 μισθών το χρόνο και επέφερε επιπλέον χτυπήματα με το «νέο μισθολόγιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ