Τρίτη 23 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης νοσοκομειακού γιατρού

Την κλήση σε απολογία του Α. Σιούλη, μέλους του προεδρείου της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), καταδικάζει η Επιτροπή Αγώνα Νοσοκομειακών Ιατρών Ημαθίας. Δηλώνει τη συμπαράστασή της στον διωκόμενο συνάδελφο και απευθύνει κάλεσμα αντίστασης σε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το λαό, για να μην περάσει η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στην οποία συστηματικά επιδίδεται η κυβέρνηση. «Απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης και απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα», σημειώνει.

Θυμίζουμε ότι το Σωματείο Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, όπου εργάζεται ο Α. Σιούλης, προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου, αύριο Τετάρτη 24/3, στις 9.30 π.μ.

Ο Α. Σιούλης κλήθηκε σε προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά από αίτημα του διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για δηλώσεις του οι οποίες αφορούσαν στη σχεδόν καθημερινή εικόνα που επικρατούσε στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το Νοέμβρη, να ξεκινούν την εφημερία τους με ελάχιστα ή και κανένα κενό κρεβάτι στις ΜΕΘ.

Αλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες
  • Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ καλεί αύριο σε σύσκεψη στις 2 το μεσημέρι, στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου τους ειδικευόμενους γιατρούς για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί λόγω της πανδημίας.
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», συνεχίζοντας τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση του ιατρού και προέδρου του Συλλόγου, Κ. Καταραχιά, οργανώνει ανοιχτή συνέντευξη Τύπου αύριο, στις 8.30 π.μ. στην πύλη του «Αγίου Σάββα».
Απαιτούν την ενίσχυση του ΚΥ Θέρμης

Αυτοκινητοπορεία πραγματοποίησαν το Σάββατο σωματεία και φορείς της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πολύμορφης δράσης που αναπτύσσουν με αίτημα την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Θέρμης με προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές.

Τα συνθήματα «Ως εδώ, σπάμε τον φόβο στην πράξη, παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας», «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, τη δυναμώνουμε για ουσιαστική προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας» ακούστηκαν στη Θέρμη και στα χωριά των Βασιλικών.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, της Ομάδας Γυναικών Θέρμης, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, του ΣΕΤΗΠ, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και διαδικτυακή συνάντηση, μέσα από την οποία αναδείχθηκε η ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης της δράσης το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ