Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Νέος «μνηστήρας» και πόλεμος συμφερόντων

Εταιρία Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών, με φαξ που έφυγε από τα γραφεία της ΟΣΥΠΑ(!) εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά του 100% του ομίλου της ΟΑ

Την ώρα που οξύνεται η σύγκρουση συμφερόντων για το ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» στην υπό ίδρυση «Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία» (ΝΟΑ), στο προσκήνιο εμφανίστηκε «μνηστήρας», που ζητά να εξαγοράσει το 100% του ομίλου εταιριών της «Ολυμπιακής Αεροπορίας»! Πρόκειται για την εταιρία «Hellenic Foundation ltd», Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών, οι οποίοι εμφανίζονται σαν αυτόκλητοι «σωτήρες» της ΟΑ. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ανακοίνωση των επιχειρηματιών έφτασε στα μέσα ενημέρωσης - μέσω του φαξ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ)! Δηλωτικό, δηλαδή, ότι οι Ελληνοαμερικανοί έχουν εξασφαλίσει (;) ήδη την υποστήριξη της πλειοψηφίας στην ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνισμού, καθηγητής Ανδρ. Αθηναίος και τα μέλη του ΔΣ, καθώς και η εταιρία ΑΕΛΛΑΣ, χορηγός του ιδρύματος, πρόκειται να ανακοινώσουν σήμερα την απόφασή τους για την απόκτηση του 100% του συνόλου του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας». Στο δελτίο Τύπου, αναφέρεται ότι «απόφαση, σκοπός, αλλά και δυνατότητα είναι μια πραγματική αναπτυξιακή επένδυση διά της αγοράς ολόκληρου του ομίλου ως εθνικού αερομεταφορέα των πέντε ηπείρων ως ενιαίας αδιάσπαστης και αδιαίρετης μακροοικονομικής μονάδας, με αναπτυσσόμενη την ταυτότητα και την αποστολή του σε γεωπολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο, ως συνεκτικού ιστού της Ελλάδας της διασποράς (...) και πολιτικής σταθερότητας». Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ελληνοαμερικανοί έχουν ήδη υποβάλει την πρότασή τους στην κυβέρνηση, η οποία - κατά τις ίδιες πληροφορίες - δεν τη θεωρεί σοβαρή.

Πάντως, ενόψει του ξεπουλήματος των περιουσιακών στοιχείων της ΟΑ, όπου υπολογίζεται να συγκεντρωθούν πάνω από 120 δισ. δρχ., μαίνεται ο πόλεμος συμφερόντων για το ποιοι θα βρεθούν στα καίρια πόστα της ΝΟΑ. Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιεύτηκαν χτες στον Τύπο στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία: Τα αεροπλάνα της ΟΑ επί μεγάλο χρονικό διάστημα πετούν με καύσιμα τα οποία χρησιμοποιούνται παράνομα από τα «αποθέματα ασφαλείας» των άλλων προμηθευτριών εταιριών του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς επίσης και ότι η ΟΑ δεν πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προμηθειών καυσίμων προς τη θυγατρική της «Εταιρία Καυσίμων ΑΕ - ΟΕΚ».

Με ανακοίνωσή της η ΟΑ, χωρίς επί της ουσίας να διαψεύδει τα δημοσιεύματα, διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό των αεροπλάνων με καύσιμα, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση κατά του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της «Εταιρίας Καυσίμων ΑΕ - ΟΕΚ». Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΟΑ, το εν λόγω στέλεχος, που η ίδια διόρισε, επειδή πλέον δε βρίσκεται σε θέση ευθύνης, καθώς έληξε χωρίς να ανανεωθεί η θητεία του, εκμεταλλευόμενο την ακινητοποίηση των βυτιοφόρων (που επηρεάζει τα αποθέματα του αεροδρομίου) δημιούργησε προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της «Ολυμπιακής». Πάντως, η σιωπή που προτίμησε να τηρήσει για το όλο θέμα ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και επιβάλει την ανάγκη η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της μια ώρα νωρίτερα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από βδομάδα τα ονόματα των μνηστήρων (2008-11-01 00:00:00.0)
Συνεχίζουν οι αεροσυνοδοί (2004-01-22 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας σήμερα (2003-10-03 00:00:00.0)
Ηρθε η ώρα της «χαριστικής βολής» (2003-08-30 00:00:00.0)
Αντιδρούν στο ξεπούλημα οι εργαζόμενοι (2002-02-23 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για την κατάργηση γραμμών (2002-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ