Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΙ - ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Στάσεις εργασίας σήμερα

Με δύο στάσεις εργασίας σήμερα (8 π.μ. - 11 π.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ.) αντιδρούν οι αεροσυνοδοί - φροντιστές της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) στην εφαρμογή του νόμου για τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ομίλου εταιριών της ΟΑ.

Οι πρώτες απολύσεις στην εταιρία αφορούν το ιπτάμενο προσωπικό. Η διοίκηση της ΟΑ, μαζί με την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας και των πρακτικών συμφωνίας του ιπτάμενου προσωπικού, ανακοίνωσε και τις πρώτες 254 απολύσεις αεροσυνοδών - φροντιστών. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κοινοποιηθούν άλλες τόσες απολύσεις ιπταμένων, ενώ θα επακολουθήσουν και άλλες από διαφορετικούς κλάδους εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος, που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία, προβλέπει ότι στην υπό σύσταση «Νέα Ολυμπιακή» θα απασχοληθούν μόνο 1.800 εργαζόμενοι, έναντι 5.500 που είναι σήμερα το μόνιμο προσωπικό.

Για τις τόσο δυσοίωνες αυτές εξελίξεις στην ΟΑ σημαντικές είναι οι ευθύνες του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των συνοδοιπόρων του, που στην ουσία έκαναν «αβάντα» στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τα καταστροφικά της σχέδια για τους εργαζόμενους, αλλά και για την ίδια την εταιρία.

Η διοίκηση της ΟΑ ανακοίνωσε αλλαγές και συγχωνεύσεις στο σημερινό πρόγραμμα πτήσεων, λόγω των κινητοποιήσεων των αεροσυνοδών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ