Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Χτυπιούνται θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα

Την έντονη αντίθεσή της στη δίωξη των συνδικαλιστών, την απαγόρευση απεργιών και τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού των εργαζομένων, εκφράζει σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», ζητώντας να σταματήσει η δικαστική δίωξη.

Συγκεκριμένα, η επιστολή της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» προς τον πρωθυπουργό αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα απευθυνόμαστε σε εσάς για να εκφράσουμε τη βαθιά αντίθεσή μας σε πρακτικές που ξαναζωντανεύουν το τελευταίο διάστημα. Οι πρακτικές αυτές συγκλίνουν στη δίωξη των συνδικαλιστών, στην απαγόρευση απεργιών και στη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού των εργαζομένων, προκειμένου οι τελευταίοι να μην έχουν την ευχέρεια να ασκήσουν θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Αναφερόμαστε, βεβαίως, σε γνωστά στο πανελλήνιο γεγονότα που δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο και ασυγκίνητο κανέναν Ελληνα και καμιά Ελληνίδα. Οι απεργίες κηρύσσονται η μία μετά την άλλη παράνομες και καταχρηστικές, απεργοί αντιμετωπίζονται με τον αντισυνταγματικό θεσμό της πολιτικής επιστράτευσης και την αστυνομική βία, εργατικές διαδηλώσεις παρακολουθούνται παράνομα και αντισυνταγματικά από μυστικούς αστυνομικούς και εξίσου παράνομα βιντεοσκοπούνται.

Την προσεχή Δευτέρα δικάζονται κορυφαίοι συνδικαλιστές, πρόεδροι ή μέλη της διοίκησης δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ, στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Κατηγορούνται για τη συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας, στην οποία προέβησαν στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που συντάραξαν την περίοδο εκείνη τη χώρα για το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης.

Η δίωξη αυτή, που έγινε κατ' εντολή κυβερνητικών παραγόντων, συνιστά ευθεία απειλή προς όσους αγωνίζονται, προς όσους διεκδικούν και δεν υποτάσσονται, προς εκείνους που επιμένουν να υπερασπίζονται τις κατακτήσεις του λαού.

Με τη δίωξη αυτή τίθενται εν αμφιβόλω θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα, χωρίς τα οποία η έννοια της δημοκρατίας καθίσταται εντελώς προσχηματική.

Κύριε πρωθυπουργέ

Η δικαστική δίωξη των συνδικαλιστών ξεκίνησε με πρωτοβουλία κυβερνητικών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι με κυβερνητική πρωτοβουλία μπορεί και πρέπει να σταματήσει. Οπως γνωρίζετε, ο ελληνικός λαός, ανεξάρτητα από τις πολιτικές του τοποθετήσεις, καταδικάζει τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης (2020-11-24 00:00:00.0)
Να μην τολμήσουν να πειράξουν ούτε έναν απεργό στην εκπαίδευση! (2010-04-28 00:00:00.0)
Εντείνονται οι αντιδημοκρατικές πρακτικές (2009-02-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-11-08 00:00:00.0)
Καταδικάζεται η δίωξη του συνδικαλιστή Ν. Γλυνάτση (2002-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ